Οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον Προβόπουλο πρότεινει ο Λεβέντης
<p>Πιστεύει ότι ο Προβόπουλος είναι κατάλληλος διότι είναι ένα χαρτί καθαρό</p>
Κυβέρνηση τεχνοκρατών, με πρωθυπουργό τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM",
"Πιστεύω ότι ο Προβόπουλος είναι κατάλληλος διότι είναι ένα χαρτί καθαρό" είπε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Προβόπουλος το 2009 κάλεσε τους τότε αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή και τους ενημέρωσε ότι αν δεν ληφθούν σκληρά μέτρα, η χώρα θα χρεοκοπήσει.
"Και εκείνοι αδράνησαν, γιατί θα έχαναν, αν τηρούσαν την υπόδειξη Προβόπουλου" σχολίασε ο κ. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη οικουμενική κυβέρνηση απέτυχε επειδή -όπως είπε- ο τότε πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, έκανε το λάθος να επιλέξει πολιτικούς υπουργούς αντί για τεχνοκράτες. "Βάλαμε πολιτικούς ως μέλη τον Πάγκαλο, τον Βενιζέλο, τον Βορίδη, τον Άδωνι, ενώ θα έπρεπε να είναι τεχνοκράτες. Οι πολιτικοί έχουν χρεοκοπήσει ηθικά. Ποιος πολιτικός χαίρει σήμερα εκτίμησης στην κοινωνία;" αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι το 55% της κοινής γνώμης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, τάσσεται υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης με τεχνοκράτες.
Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την παραπάνω πρότασή του για την οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Για το προσφυγικό, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής και ξεκαθάρισε ότι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό τα λάθη που, όπως είπε, έγιναν από την κυβέρνηση, ενώ προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ "κάποια στιγμή θα σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση".
Καταλήγοντας, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για το γεγονός -όπως είπε- ότι "δέχτηκε να κάνει τέσσερα ραντεβού" με τον εκδότη του Βήματος, Σταύρο Ψυχάρη και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι συναντήσεις "στα υπόγεια" και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.