Καταγγελίες φωτιά για τον Μαυρίκο από τον Απρίλιο του 2015 κι όμως... αγνοήθηκαν
<p>Υποκλοπή απόρρητων στοιχείων από τον υπολογιστή του , είχε καταγγείλει εγγράφως, στις 27 Απριλίου 2015, ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κίμωνας Στεριώτης</p>
Υποκλοπή απόρρητων στοιχείων από τον υπολογιστή του , είχε καταγγείλει εγγράφως, στις 27 Απριλίου 2015, ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κίμωνας Στεριώτης, δείχνοντας τον τότε εν ενεργεία υπάλληλο της επιχείρησης και εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο. Το ενημερωτικό σημείωμα είχε αποδέκτη τον πρόεδρο της ΔΕΗ, τον οποίο προειδοποιούσε για τους εκβιασμούς σε βάρος του και κατά της επιχείρησης
Ο κ. Στεριώτης είναι το πρώτο πρόσωπο που με επιστολές του και δημόσιες δηλώσεις κατήγγειλε εκβιασμούς, χωρίς ποτέ για κάποιον ανεξήγητο λόγο να κληθεί να καταθέσει στις δικαστικές Αρχές, παρότι από τον Απρίλιο ζητούσε με επίσημες επιστολές του να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και να διενεργηθεί έρευνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά τις προειδοποιήσεις του το κύκλωμα συνέχιζε ακάθεκτο να πιέζει με κάθε τρόπο για να κερδίσει κρατική διαφήμιση.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thetoc.gr από την άνοιξη του 2015 ο τότε διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ έγραφε ότι «οι εκβιασμοί είχαν ξεκινήσει από το 2006 με στόχο την απόσπαση διαφημίσεων από τα έντυπα του κ. Μαυρίκου. Όταν κατάλαβε ότι είναι και υπάλληλος της ΔΕΗ διαβιβάστηκαν τα σχετικά στοιχεία στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Βιομηχανίας. Ακόμα και σήμερα διερωτώμαι πως ο Μαυρίκος ανέπτυξε εκδοτικές δραστηριότητες και με ποιες πλάτες υποστηρίχτηκε ενώ ήταν υπάλληλος της Επιχείρησης».
Στο ίδιο σημείωμα κάνει λόγο για υποκλοπή ευαίσθητων στοιχείων από τον προσωπικό του υπολογιστή: «Το σύνολο των διαφημιστικών δαπανών της ΔΕΗ ΑΕ κατά τα τελευταία έτη έχει κατατεθεί από το Μάιο του 2015 με υπόμνημά μου προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα στο πλαίσιο σχετικής έρευνας. Τα ηλεκτρονικοποιημένα αρχεία με τους πίνακες διαφημιστικών δαπανών έχουν αφαιρεθεί κατ’ άγνωστο τρόπο από τον προσωπικό μου υπολογιστή στο γραφείο μου στο κτίριο της ΔΕΗ». Ο κ. Στεριώτης στη συνέχεια παραθέτει δύο δημοσιεύματα ιστοσελίδων (ο διαχειριστής της μία εκ των δύο αναφέρεται πολλές φορές στη δικογραφία της υπόθεσης Μαυρίκου) προκειμένου να δείξει ότι τα υποκλαπέντα στοιχεία από τον υπολογιστή του χρησιμοποιήθηκαν στα συγκεκριμένα συκοφαντικά ρεπορτάζ σε βάρος του.
Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνεται ότι δεν υπήρχαν πάντα στοιχεία για τις κυκλοφορίες των εντύπων Μαυρίκου, ενώ «το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ έδωσε τα ακόλουθα στοιχειά για τις εφημερίδες του για το 2009: «Η μέση ημερήσια κυκλοφορία της εφημερίδας Ακρόπολη είναι 167 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά και περίπου 7,3 φύλλα στην επαρχία. Η μέση κυκλοφορία της εφημερίδας ‘24 Ώρες’ είναι περίπου 100 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά και περίπου 3,5 φύλλα στην επαρχία. Η μέση κυκλοφορία της εφημερίδας ‘Επικαιρότητα’ είναι περίπου 89 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά και περίπου 3,8 φύλλα στην επαρχία».
Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του εκδότη της «Ακρόπολης» με τις συνεργαζόμενες με τη ΔΕΗ εταιρίες, όπως η… (η οποία έχει τα διαφημιστικά προγράμματα της εταιρίας) και η… (που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των καταχωρήσεων της ΔΕΗ), ο κ. Στεριώτης διευκρίνιζε από τον περασμένο Απρίλιο ότι «καμία από τις δύο εταιρίες δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε οικονομική σχέση με τον Μαυρίκο επειδή θεωρείται ότι είναι πολύ κακός πελάτης και τους δημιουργεί προβλήματα, όπως δικαστικές διαμάχες και απειλές».