Άτυπη προπαρασκευαστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών, ενόψει της κρίσιμης και καθοριστικής συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα, στις 17:00, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Βαγγέλης Κεγκέρογλου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, τα στέλεχη της ΔΗΜΑΡ, Χατζησωκράτης και Μαργαρίτης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας, ο επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών, Νίκος Διακουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασαν για άλλη μια φορά την επιθυμία τους για επιτάχυνση των εξελίξεων που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου.

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να πηγαίνει στην απογευματινή συνάντηση με ανοιχτή ατζέντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην άτυπη αυτή σύσκεψη δεν εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα.

Για παράδειγμα, σχετικά με το θέμα της συγκρότησης μικτής επιτροπής, μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, συμφώνησαν ότι αυτή θα πρέπει να έχει χαρακτήρα προγραμματικό και σε καμία περίπτωση οργανωτικό.

Όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα, συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα πρέπει να γίνει με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά και δεν μπορεί να εκφυλιστεί σε μια αέναη συζήτηση και μια ατέρμονη διαδικασία, προσδιορίζοντας το επόμενο δίμηνο ως μια πρώτη ημερομηνία κατάληξης του εγχειρήματος, στην οποία θα πρέπει να υπάρξει κάποιο παραδοτέο. Δηλαδή, σε συγκεκριμένη πρόταση - εισήγηση για το νέο κοινό Προγραμματικό Πλαίσιο που θα αποτελέσει την πολιτική βάση και προϋπόθεση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας.

Αναφορικά με τη σύνθεση της επιτροπής, θεωρούν ότι τα πρόσωπα που θα προταθούν θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής και σε αυτή να συμμετέχουν όχι μόνο εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και πρόσωπα από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων καθώς και ανένταχτες προσωπικότητες αρκεί να εκπροσωπούν κάποια συλλογικότητα.

Τέλος, σχετικά με την πρόταση για συντονισμό των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, θεωρούν δεν μπορεί να υπάρξει συνένωση μεταξύ των δύο ομάδων στη βουλή, αλλά κοινός συντονισμός και δράση, όπως για παράδειγμα η κατάθεση κοινών ερωτήσεων και επερωτήσεων.