Στο κενό έπεσε η χθεσινή συνάντηση μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην οδό Χάμιλτον απέναντι από την ΑΣΟΕΕ παρά τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει στο εσωτερικό του κόμματος.

Στόχος ήταν να συζητήσουν και να διαμορφώσουν κοινή στάση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο. Κοινός παρονομαστής των στελεχών η άποψη ότι η προώθηση από μέρους της ηγεσίας αλλαγής του Καταστατικού δεν γίνεται με τον προβλεπόμενο τρόπο αφού έχουν την άποψη ότι το προσχέδιο θα έπρεπε πρώτα να περάσει από την Εκτελεστική Γραμματεία και την Πολιτική Επιτροπή πριν κατατεθεί στο Συνέδριο.

Πριν τη συνάντηση πολλά από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής πήραν αποστάσεις από την πρωτοβουλία, ρίχνοντας τον πήχυ των απαιτήσεων και προδιαθέτοντας ουσιαστικά για αυτό που θα ακολουθούσε λίγες ώρες αργότερα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων με αποτέλεσμα να μην διαμορφωθεί κοινό μέτωπο απέναντι στην ηγεσία. Αυτό αφαίρεσε έναν πονοκέφαλο από την ηγετική ομάδα της ΝΔ αφού τουλάχιστον από το μέτωπο αυτό δεν θα υπάρξει οργανωμένη αντίσταση.

Πλέον, μία ημέρα πριν  την έναρξη του συνεδρίου, η προσοχή τους στρέφεται πλέον στα άλλα εσωκομματικά μέτωπα που υπάρχουν με απώτερο στόχο να φτάσει η ώρα για την έναρξη του συνεδρίου και να μην υπάρχει κάποια ορατή εστία διαφοροποίησης.