Σε αναδίπλωση για τις off shore προσανατολίζεται η κυβέρνηση - Πρόκληση η ρύθμιση για την ΑΥΓΗ
<p>Πιέσεις από το κόμμα και από μερίδα της κυβέρνησης δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου</p>
Της Ελένης Καλογεροπούλου
Σοβαρούς ενδοκυβερνητικούς και εσωκομματικούς τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί η ιστορία της νομιμοποίησης των off shore εταιρειών η οποία απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου από την περασμένη Κυριακή και μετά. Παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για υποκρισία εκ μέρους της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού όλοι γνώριζαν ότι μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις βρισκόταν και αυτό το θέμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι η διαχείριση του όλου θέματος από την κυβέρνηση ήταν τουλάχιστον ατυχής.
Έτσι τις τελευταίες ώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, η άποψη των στελεχών που λέει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πίσω την σχετική διάταξη αναγνωρίζοντας το λάθος της καθώς είναι πολύ σοβαρός ο αντίκτυπος στην κοινωνία εξαιτίας αυτού του θέματος.
Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ήταν εξαρχής ατυχής. Τόσο η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν ήταν ξεκάθαρη και δημιουργούσε μεγαλύτερη σύγχυση στους αναγνώστες, ενώ και η απουσία κορυφαίων στελεχών από την υπεράσπιση του θέματος δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση και έκανε την αξιωματική αντιπολίτευση να οξύνει την κριτική της γι’ αυτό το θέμα.
Το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, βρισκόταν κλινήρης στο σπίτι της, εξαιτίας μιας ίωσης που την ταλαιπωρεί, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού η κυβέρνηση εμφανίστηκε να είναι αμήχανη και να μην μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στην κοινή γνώμη.
Μεγαλύτερη ένταση δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού κορυφαία στελέχη του κόμματος αντέδρασαν καθώς θεωρούν ότι με την διάταξη αυτή συμψηφίζεται το θέμα Παπασταύρου, το οποίο μέχρι πρότινος το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει σημαία του κατά της διαπλοκής. Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία συνεπικουρούμενη από συστημικά μέσα ενημέρωσης κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης κι από κατηγορούμενοι βρέθηκαν κατήγοροι.
Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι η κυβέρνηση λέει ότι ψήφισαν την σχετική τροπολογία, όπως άλλωστε έκανε και η Νέα Δημοκρατία, και στη συνέχεια οι αρχηγοί τους αναγκάζονται να πούνε ψέματα και να το παίξουν «Πόντιοι Πιλάτοι».
Γι αυτό το λόγο, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με την οποία, η σχετική διάταξη είχε συζητηθεί, κατ’ αρχήν, μέσα στην αρμόδια επιτροπή για το Πόθεν Έσχες.