Η Βουλή αποφασίζει για την άρση της ασυλίας Φίλη, Πολάκη, Άδωνι, Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη
<p>Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται οι πέντε βουλευτές</p>
Από τις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάστηκαν στην Βουλή 5 δικογραφίες προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή για τον κ. Φίλη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ζήτησε την ποινική δίωξη του υπουργού Παιδείας για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014).
Η δεύτερη δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.
Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα ψευδώς έχουν αναγραφεί στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, κατά τους ισχυρισμούς του μηνυτή.
Ο Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της. Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέλησε να αποχωρήσει και τότε στην ιστοσελίδα της ΧΑ χαρακτηρίστηκε «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».
Η τελευταία δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών.