Παράσταση διαμαρτυρίας "γαλάζιων" βουλευτών για το πανηγύρι ανομίας στο ΑΠΘ
<p><span style="line-height:20.8px">Η κίνηση τους έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη</span></p>
Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία χαρακτηρίζουν "πανηγύρι ανομίας", πραγματοποίησαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ.
Η κίνηση των βουλευτών έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος "εξέφρασε υπεύθυνα και ξεκάθαρα, τις ανησυχίες για την κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από ακραία στοιχεία". Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης "προειδοποίησε ότι το πανηγύρι αυτό που γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης, προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη, την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους φορολογούμενους, που πληρώνουν τις συνέπειες της ανομίας - και υπογράμμισε ταυτόχρονα, την ανάγκη να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να υπάρξει σεβασμός στην ασφάλεια του πολίτη".
Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Γεώργιο Γεωργαντά, Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Θεόδωρο Καράογλου, Γεώργιο Κ. Βαγιωνά, στην παράστασή τους "κάλεσαν τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου να μπει τέλος στη συντελούμενη αθλιότητα και τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε καταυλισμό ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αλληλέγγυων".
Μετά την παράσταση, ο Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε: "... Σε κανένα πανεπιστήμιο της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό που γίνεται στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Και βεβαίως, όχι μόνο στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και στο γύρω χώρο. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η τακτική που ακολουθείται από το υπουργείο είναι απαράδεκτη, περνάει λάθος μηνύματα και δημιουργεί άσχημα προηγούμενα".
Ο Κώστας Γκιουλέκας επισήμανε: "Εκθέσαμε στον υπουργό, όχι μόνο την ανησυχία μας για το τι συμβαίνει με το camp, αυτό το πρωτότυπο camp, την κατάληψη, δηλαδή, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τη διαμαρτυρία μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία δείχνει μια περίεργη ανοχή. Και θα έλεγα ότι η κυβέρνηση, εμμέσως, με την παθητική της στάση, ουσιαστικά παροτρύνει τους καταληψίες να συνεχίζουν αυτή τη στάση τους".
Ο έτερος βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε: "Είναι εκκωφαντική η σιωπή της Πολιτείας για τα όσα συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το περιβόητο camp. Απρόσκλητοι επισκέπτες έχουν καταλάβει δημόσιο χώρο και η κυβέρνηση είναι παντελώς απούσα... Και αυτό είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Δεν το ανεχόμαστε. Και δεν το ανέχεται ο Θεσσαλονικιός. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πολιτισμού, παιδείας, με μεγάλη Ιστορία και με μεγάλο μέλλον. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα".
Τέλος, ο Θέοδωρος Καράογλου αφού επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες ομάδες αναρχικών από όλη την Ευρώπη, αυθαίρετα κατέλαβαν πανεπιστημιακό χώρο και έχουν κατασκηνώσει, πρόσθεσε: "Ήρθαμε να επιστήσουμε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει να στέλνεται, με αυτόν τον τρόπο, ένα λάθος μήνυμα: η Ελλάδα είναι χώρα της ανοχής, όπου τα πάντα επιτρέπονται. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προσωπικά ο υπουργός, έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού".