Oι προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης των θεματικών μορφών τουρισμού στα Τζουμέρκα και την Πιερία, ήταν το αντικείμενο συζήτησης της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων των Τζουμέρκων και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Ιωάννη Στέφο και Ιωάννη Καραγιάννη.

Η κ. Κουντουρά επισήμανε ότι η περιοχή των Τζουμέρκων προσφέρεται για  την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας όλο το χρόνο και μπορεί να προσελκύσει αυξημένο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό μέσα από την  ανάδειξη νέων προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων.
 
Η υπουργός συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά- Λάμπρου και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Ηρακλή Τσιτλακίδη, για να συζητήσουν προτάσεις και δράσεις στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την τουριστική προβολή της Πιερίας, το 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκαν οι ενέργειες που καταβάλλονται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και οι δράσεις της Ένωσης για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από την ενισχυμένη παρουσία και  συμμετοχή σε διεθνείς θεματικές τουριστικές εκθέσεις. 

Επίσης, συζητήθηκε η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής, μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους της περιοχής, με έμφαση στην προώθηση της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας του Ολύμπου και την ενίσχυση της διεθνούς αναγνωσιμότητάς του στις αγορές του εξωτερικού.