Τελειωμό, δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα για το Ποτάμι, καθώς ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ βρίσκεται μέσα στους βουλευτές που υπογράφουν το αίτημα που υπέβαλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη  διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αναστέλλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Οι βουλευτές της Συμπαράταξης πήραν αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό να δείξουν εντός του Κοινοβουλίου όπως επισημαίνουν την«κωλοτούμπα»  της Νέας Δημοκρατίας του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Σημειώνεται ότι τα τρία κόμματα αν και δεν στήριξαν το πρώτο πακέτο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών  που αν και απέφυγαν να στηρίξουν το πρώτο τμήμα των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, δήλωσαν πως θα ψηφίσουν την τροπολογία για τον ΦΠΑ.

Και μέσα σε αυτό έρχεται σαν βόμβα η κίνηση του βουλευτή ο οποίος συμφωνεί με την τροπολογία, προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στο Σταύρο Θεοδωράκη. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, το απόγευμα στις 19:00, επειδή σήμερα δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση βουλευτών. Τέλος του αίτημα υπογράφει όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ιλχάν Αχμέτ καθώς και οι ανεξάρτητοι βολευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Καρράς.