Ενώ η Κυβέρνηση περιμένει με αγωνία την σημερινή απόφαση του Eurogroup, το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει στη μάχη για την αντιστροφή του κλίματος, το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα διήμερη περιοδεία σε μια δύσκολη περιοχή, την Κρήτη, όπου τα προβλήματα εμφανίζονται πολλά και οι αντιδράσεις αναμένονται έντονες.

Παρόλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και παραγωγικών φορέων του Λασιθίου και του Ηρακλείου. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα του για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Τα στελέχη της Κυβέρνησης την τοποθετούν πλέον γύρω στα τέλη Ιανουαρίου καθώς από εκεί και ύστερα πιστεύουν οτι θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα μέσα από τη διαδικασία της ποσοτικής χαλάρωσης. Φυσικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, ικανές να φέρουν μια συμβιβαστική λύση.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως επιμένει ότι ούτε οι περιοδείες του πρωθυπουργού αλλά ούτε οι σφοδρές επιθέσεις που κάνει εναντίον της η Νέα Δημοκρατία, εντάσσονται σε ένα προεκλογικό σχέδιο που απότερο στόχο θα έχουν την προσφυγή στις κάλπες στις αρχές του 2017.

Χτες πάντως για μια ακόμη φορά κυβερνητικά στελέχη εμφανίστηκαν να συνδέουν την Νέα Δημοκρατία με τον Β. Σόιμπλε λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινούνται και λειτουργούν με βάση τις προσταγές του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών.