Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται, στην πράξη πλέον, να κλείνει ένα – ένα τα εσωκομματικά μέτωπα και να βάζει τη Νέα Δημοκρατία σε ουσιαστική τροχιά απόλυτης συσπείρωσης με κοινό στόχο όλων τη σκληρή και αποτελεσματική αντιπολιτευτική δουλειά προκειμένου να «ανατραπεί» η σημερινή κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα, το συντομότερο δυνατό, σε εθνικές εκλογές.

Αυτό που έχει καταφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, είναι να ισχυροποιηθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αφήνοντας πίσω έριδες και προσωπικές διαφωνίες, προτάσσοντας το κοινό καλό της παράταξης και κατ’ επέκταση της χώρας.

Στην προσπάθεια αυτή έχει «παίξει» κομβικό ρόλο η σχετικά μετριοπαθής του στάση εντός της Νέας Δημοκρατίας και τα προηγούμενα χρόνια καθώς ανήκει διαχρονικά στην κατηγορία εκείνων των βουλευτών που δεν είχε προσωπικές διαφορές και δεν «άνοιγε» θέματα με συναδέλφους του.

Αυτό που φαίνεται να έχει πετύχει από την πρώτη μέρα της εκλογής του είναι η στροφή της Νέας Δημοκρατίας στην ουσιαστική πολιτική και το πραγματικό άνοιγμα στις κοινωνικές ομάδες που είχαν απομακρυνθεί από τη γαλάζια παράταξη. Αυτή την περίοδο, βουλευτές και κομματικά στελέχη δείχνουν να συνεργάζονται αρμονικά με όρεξη για δράσεις και παρεμβάσεις στην κοινωνία, κάτι που η Νέα Δημοκρατία είχε απωλέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν, πριν ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έλειπαν εκείνες οι φωνές «καλοθελητών», εντός του κόμματος, που μιλούσαν για σοβαρή εσωκομματική «αντιπολίτευση» που θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση. Αποδεικνύεται, έναν χρόνο μετά, ότι η ενότητα της παράταξης αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να εμπλέκει σε αυτό συνεργάτες του ή εσωκομματικά «στρατόπεδα» που μπορεί να του άλλαζαν τη στάση του.

Η επιδίωξη να κλείσει όποιες “πληγές” παραμένουν ανοιχτές στο εσωκομματικό επίπεδο, στοχεύει στο να γίνει ξεκάθαρο ότι στην αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύει κανείς.