Με απόσπασμα ομιλίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου με παραινέσεις στους δημοσιογράφους σχολίασε με δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ τις κυβερνητικές πρακτικές φίμωσης του Τύπου που θυμίζουν εποχές χούντας. Όπως αναφέρει οι Τσίπρας και Καμμένος εξελίσσονται σε θιασώτες κάθε δικτατορικού καθεστώτος – από την Ανατολή ως τη Δύση.
"Όλοι έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται την τιμή και την υπόληψή τους. Αλλά στη Δημοκρατία αυτό γίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και όχι οδηγώντας σιδηροδέσμιους εκεί τους δημοσιογράφους" σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη.


Η δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη

«Ως χειρουργοί είμεθα υποχρεωμένοι να εξουδετερώσωμε τους τιναγμούς και τους κραδασμούς που κάμνετε – οι δημοσιογράφοι – εις το χειρουργικό μας κρεββάτι, ως απαιτούντες να εκφράσετε ελευθέρως τας αντιλήψεις σας. Εν πάση περιπτώσει έχετε υποχρέωσιν να δεχθήτε την σοβαρότητα της εγχειρήσεως και να μας βοηθήσετε», είχε πει ο δικτάτορας Παπαδόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 5 Μαΐου 1967.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος συνεχίζουν την επιχείρηση φίμωσης του Τύπου, άλλοτε νομοθετώντας με αντισυνταγματικό τρόπο και άλλοτε στέλνοντας την αστυνομία σε γραφεία εφημερίδων και συλλαμβάνοντας δημοσιογράφους. Εξελίσσονται στους πιο θερμούς θιασώτες κάθε δικτατορικού καθεστώτος – από την Ανατολή ως τη Δύση.

Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόλις πριν από λίγες μέρες, προέτρεψε πολίτες να μην διαβάζουν εφημερίδες «για να έχουν την υγεία τους»! Ως γνήσιος θαυμαστής του Τσάβες, το επόμενο που περιμένουμε να πράξει είναι να πάρει κι’ αυτός μια δική του εκπομπή στην τηλεόραση και να κλείνει όποιο άλλο κανάλι δεν αναμεταδίδει την προπαγάνδα του.

Όλοι έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται την τιμή και την υπόληψή τους. Αλλά στη Δημοκρατία αυτό γίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και όχι οδηγώντας σιδηροδέσμιους εκεί τους δημοσιογράφους.

Σε ένα ρεσιτάλ «αγκτιτπρόπ» (αγκιτάτσιας και προπαγάνδας), με τις διαρκείς επιθέσεις στον Τύπο και στους δημοσιογράφους, το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου θυμίζει όλο και πιο πολύ τις πιο σκοτεινές σελίδες των πιο σκοτεινών καθεστώτων της ελληνικής και της παγκόσμιας Ιστορίας.

Εμείς ας τους θυμίσουμε την ιστορική φράση του Τόμας Τζέφερσον: «Αν με ρωτούσαν αν προτιμώ κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, θα απαντούσα εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση».