Βολές κατά του ΔΝΤ, αλλά και μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει λευκή επιταγή στη διαπραγμάτευση.

«Η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λεύκη επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ενώ διεμήνυσε στα στελέχη του κόμματος ότι δεν είναι εκείνος που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις στη διαπραγμάτευση και κάλεσε το Ταμείο εάν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα να σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων και το θεσμικό πλαίσιο για τα εργασιακά.

Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική στο ΔΝΤ δηλώνοντας ότι ο Πόουλ Τόμσεν στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα, αλλά τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να κάνει η χώρα κι άλλες μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό.

Στη συνέχεια σχολίασε πως “έίναι να γελά κάνεις με αυτό που είπε ο Τόμσεν ότι οι Έλληνες είναι το ίδιο εύποροι με τους Γερμανούς. Τον κάλεσα να πάμε Γερμανία να συγκρίνουμε επί τόπου” και τόνισε: “Εάν το ΔΝΤ θέλει να συμμετέχει, πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες και θυσίες του λαού μας, το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για εργασιακά και αν θέλει να πιέσει ας πιέσει τις χώρες που δεν θέλουν για την Ελλάδα λογικά πλεονάσματα.”

Για το διά ταύτα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσακαλώτος είπε πως, εάν υπάρχει λίγη καλή βούληση, μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία.