Προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή διαπιστώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ήταν η πρώτη που έθεσε σοβαρά ερωτήματα για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί για την διαπραγμάτευση Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης "είναι εξαφανισμένοι από την περασμένη Δευτέρα και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα" όπως επισήμαναν κύκλοι της Πειραιώς.
Το θέμα συζητήθηκε στον πρωινό καφέ του Μοσχάτου παρόντος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το Μαξίμου ανέλαβε την επικοινωνιακή διαχείριση της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως success story τη μείωση του αφορολόγητου, τις περικοπές των συντάξεων και τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% που μέχρι χθες θεωρούσε ανέφικτα ενώ σήμερα υποστηρίζει ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα μπορεί να τα ξεπεράσει και σε ανταπόδοση να πάρει από τους δανειστές αντισταθμιστικά μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κλπ. Αντίθετα οι δυο υπουργοί επέλεξαν τη σιωπή και την αποχή από τους αν εδαφικούς "πανηγυρισμούς".


"Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup" ανέφεραν κύκλοι της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ.Τσακαλώτος είχε απειλήσει στην προηγούμενη μείωση του αφορολόγητου ότι δεν θα την φέρει στην Βουλή και δεν θα την ψηφίσει ο ίδιος. Τελικά την αποδέχθηκε. Θα είναι δύσκολο όμως να πείσει ότι η νέα μείωση του αφορολόγητου που χτυπάει τα πλέον αδύναμα στρώματα είναι για το καλό τους όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της Πειραιώς. Όσο για τον κ.Χουλιαράκη αυτό που συζητήθηκε είναι ότι δεν είχε κρύψει την διαφωνία του για το κοινωνικό μέρισμα που διένειμε η κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα το οποίο βάφτισε ως 13η σύνταξη γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκειά πολλών ευρωπαίων αξιωματούχων.


Η ΝΔ βλέπει τα πρώτα σοβαρά σύννεφα και στον κυβερνητικό συνασπισμό. Στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ όπως ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος εξέφρασε μια ενόχληση λέγοντας ότι αν δεν τους θέλουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν απο την κυβέρνηση ενώ και ο Νίκος Φίλης μαζί με άλλους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασαν ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο για τα εξοπλιστικά ασχέτως εάν δεν κατατέθηκε τελικά.
Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ θεωρεί ότι τα νέα μέτρα που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, φέρνουν νεύρα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ αφού το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο. "Η προπαγάνδα καταρρέει" τονίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. "Οι μάσκες πέφτουν. Οι πολίτες ήδη άρχισαν να καταλαβαίνουν τι τους περιμένει μετά την κακή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα". Το επόμενο ερώτημα για τη ΝΔ είναι εάν θα ακολουθήσουν και διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο στην ψηφοφορία των μέτρων αν υπάρξει τελική συμφωνία.