«Ο Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του αλλά εκ μέρους της κυβέρνησης» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα της Βουλής, καθώς μετά το σάλο που ξέσπασε λόγω της «αφωνίας» του μετά το τελευταίο Eurogroup, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής σημείωσε σχετικά με το θέμα ότι «Οι σχετικές ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνηση. Όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος, δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά εκπροσωπεί όλη την κυβέρνηση».

Ωστόσο συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, το όλο πακέτο θα το δείτε στο τέλος. Έχετε νομίζω όλες τις πληροφορίες για τους βασικούς πυλώνες σε όλα τα πεδία της οικονομίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία. Δυστυχώς χάσατε. Βάλατε όλα τα αυγά μέσα στο ίδιο καλάθι και χάσατε».   Να σημειωθεί ότι ο κ. . Τσακαλώτος ωστόσο μετά από το κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει αναλυτικά και θα κάνει ενημέρωση στη Βουλή για τα αποτελέσματα του Eurogroup.  

Στην προσπάθειά του να εξηγήσει το αποτύπωμα της απόφασης του Eurogroup επικαλέστηκε μία φράση του Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου λέγοντας:

"Όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη που είπε ο Μοσκοβισί. Όταν ένας Έλληνας δημοσιογράφος τους ρώτησε πως ισχυρίζεται η Ελλάδα ότι δεν θα πάρει μέτρο ούτε ένα μέτρο απαντάει καθαρά. Αυτό σημαίνει ότι παρά το ότι εσείς περιμένατε 6 δις μέτρα, καθαρη δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει. Είπε ότι δεν θα πάρει καθαρά. Αν είναι ένα πακέτο ένα δις θα υπάρχει και ένα δις μέτρα θετικά που θα επιστρέφουν αυτά τα χρήματα στην οικονομία. Γι’αυτό ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι πάμε από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές. κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στη διαπραγμάτευση να περιορίσουμε τις απώλειες όσων χάσουν. Συγχρόνως είμαστε ανοικτοί σε συζητήσεις τώρα που θα έχουμε μηδενική δημοσιονομική επίπτωση. Αν αυτές οι αναδιαρθρώσεις είναι σωστές να γίνει η συζήτηση μετά το τέλος της αξιολόγησης."

Εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε χαρακτηριστικά: "Θα είδατε και άλλα καλά νέα για εμάς. Δεν θέλω να συνεχίσω να σας στενοχωρώ. Συνεχίζουμε προγράμματα απασχόλησης, Βάζουμε ψηλά το θέμα των συλλογικών συμβάσεων. Τι οδηγεί στον λαϊκισμό; Τα επιχειρήματα της Δεξιάς ότι χάσαμε από την παγκοσμιοποίηση αλλά τώρα δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα συμμετέχουμε στην ανάκαμψη μετά την κρίση