«Κλείνουν» στη ΝΔ το θέμα που προέκυψε με τον Ευάγγελο Μειμαράκη, μετά την δήλωση του πρώην προέδρου της για "τσάμπα μαγκιές", αναφερόμενος σε εκείνους που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν την επερχόμενη συμφωνία.

Κύκλοι της ΝΔ κάνουν λόγο για παρεξήγηση στις ερμηνείες που αποδόθηκαν, ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Βασίλη Κικίλια και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, αλλά και σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου της Πειραιώς.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν πως «ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας ενημέρωσε, πως τα όσα είπε αναφέρονταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και αφορούσαν το 2015 και την τότε στάση της ΝΔ στη Βουλή, και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του»

Με αφορμή τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης στον real και το σάλο που προκλήθηκε από τα όσα είπε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε νέα του επικοινωνία με δημοσιογράφους είπε ότι και ο ίδιος θεωρεί το ζήτημα λήξαν, ενώ ανέφερε τι ακριβώς είχε πει στις πρωινές του δηλώσεις : 

"Το 2015 δεν είναι ίδιο με σήμερα. Το 2015 το δίλημμα ήταν ευρώ ή δραχμή, συμφωνία ή δραχμή και ψηφίσαμε τη συμφωνία, όχι τα μέτρα. Την απόφαση την πήραμε μετά από 10ωρη συνεδρίαση της Κ.Ο. Εισηγητής της συμφωνίας ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Το να λες τώρα που σώσαμε τη χώρα, εκ του ασφαλούς, ότι δεν θα ψήφιζα το τρίτο μνημόνιο είναι τζάμπα μαγκιές. Τότε του είπαμε του Τσίπρα να κάνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε τα μέτρα. Δεν το έκανε οπότε κι εγώ του είπα αναλαμβάνεις αποκλειστικά στην ευθύνη των μέτρων. Εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Οπότε κάνει καλά τώρα ο Μητσοτάκης που λέει ότι δεν θα τα ψηφίσουμε".