Συγκλίσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στα μέτρα και τα αντίμετρα εντοπίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και επεσήμανε ότι «υποχωρήσαμε αμοιβαία εμείς και το ΔΝΤ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως στα εργασιακά υπάρχει ακόμη «επιφύλαξη», ενώ είναι ήδη γνωστό ότι για τα εργασιακά υπάρχει διαφωνία.
Για τις συντάξεις και το αφορολόγητο είπε ότι από το 2019 θα υπάρξουν αλλαγές με επιβαρύνσεις αλλά και ελαφρύνσεις για άλλες κοινωνικές κατηγορίες.
Από 1/1/2019 θα υπάρξουν αλλαγές που θα επιβαρύνουν κάποιες κοινωνικές κατηγορίες και ταυτόχρονα θα υπάρξουν άλλες αλλαγές που θα ελαφρύνουν κάποιες κοινωνικές κατηγορίες, ώστε να υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την εφαρμογή μέτρων - αντίμετρων, εξηγώντας πως «το παράδοξο αυτό ισχύει γιατί το ΔΝΤ επιμένει στο ότι πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής και να γίνουν ποιοτικές μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν συμφωνεί με τον τρόπο που επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα, υποστηρίζοντας πως δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική και θέλει να το αλλάξει».
«Το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με τον τρόπο που επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα. Θέλει να αλλάξει ο τρόπος γιατί θεωρεί ότι ο τρόπος μέχρι το 2018 δεν έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση», επεσήμανε.