«Εάν είχαμε συνεχίσει την πορεία μας το 2014 δεν θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.  Δυστυχώς, φτάσαμε τώρα στο τρίτο μνημόνιο» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα. Για το μέλλον τον συντάξεων ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος σημειώνοντας «όλοι οι νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν μια μείωση στη σύνταξή τους γύρο στο 20%. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και έχει μεθοδεύσει αυτή τη μείωση στους συνταξιούχους. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα» σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Για την επόμενη ημέρα ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Υπόσχεση επαναφοράς των συντάξεων σε πρώτα επίπεδα δεν μπορεί να δώσει κανένας. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα φρενάρουμε την πορεία προς το κάτω. Αυτό θα το πετύχουμε με την αλλαγή της οικονομίας, όπως το πετύχαμε και το 2014».   Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστη και για κανέναν, μια από τις πρώτες παρεμβάσεις που τόνισε ότι θα κάνει η ΝΔ, είναι « η μείωση φόρων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών» και συμπλήρωσε « θα είναι μια από τις παρεμβάσεις μας, όπως είχαμε κάνει και το 2014».  

Για την έξοδο από το μνημόνιο ο κ. Βρούτσης επικαλέστηκε τις χώρες που ήδη το έκαναν και υπογράμμισε πως για να γίνει αυτό ωστόσο στην Ελλάδα χρειάζεται και μια κυβέρνηση υπεύθυνη, μακριά από λαϊκισμούς και μια κυβέρνηση αποτελεσματική.   Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ο κ. Βρούτσης : «Η πορεία της Ελλάδος εκτός Ευρώπης θα είναι 100% προς την καταστροφή και την εξαθλίωση. Θα πρέπει να γυρίσει αυτή η κατάσταση που ζούμε εντός Ευρώπης».  

Δημοσκοπήσεις Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της ΝΔ ο κ. Βρούτσης σημείωσε: Αυτή η μεγάλη ανατροπή έγινε μόνο μέσα σε 2 έτη. Στη συνείδηση του κόσμου έχει καταγραφεί το ψέμα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».