Με νέα ημερομηνία σταθμό την συνεδρίαση του  Eurogroup της 7ης Απριλίου η κυβέρνηση επιμένει ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα η το αργότερο τον  Μάιο  . Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή- μέσω  τηλεδιασκέψεων- με τους εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να κλείσουν τα περισσότερα θέματα και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες.    Σε αυτό επέμειναν άλλωστε και οι δυο αρμόδιοι υπουργοί ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου οι  οποίοι χθες ενημέρωσαν βουλευτές του Σύριζα για την πορεία της αξιολόγησης   ενόψει μάλιστα του Eurogroup της 20ης Μαρτίου όπου  εκεί αναμένεται να κλείσουν τα τεχνικά θέματα και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος.    

Οι δύο υπουργοί που έγιναν αποδέκτες των ερωτημάτων των βουλευτών  για τα μέτρα και τα αντίμετρα επανέλαβαν αυτά τα δυο θα νομοθετηθούν  και  θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα ενώ επανέλαβαν ότι «μέτρα, αντίμετρα και πρωτογενή πλεονάσματα βρίσκονται σε ισορροπία».    Οι περισσότεροι βουλευτές ωστόσο  εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις περικοπές των συντάξεων ενώ  ζήτησαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την  παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα την συζήτηση ήταν και το εργασιακό καθώς τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή  φαίνεται να είναι το αγκάθι για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.  

 Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης εμφανίστηκε και ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Τζανακόπουλος  ο οποίος στην συνέντευξη του  στον ΑΝΤΕΝΝΑ τόνισε «ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να διαμορφωθούν οι όροι για μια συμφωνία.» Επισήμανε ακόμα  πως η ΝΔ ποτέ δεν τοποθετήθηκε για τα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ και τα οποία η κυβέρνηση  κατάφερε να τα αποφύγει ενώ αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κάθε δευτερόλεπτο αυτής της μάχης η ΝΔ παίρνει τη θέση του ΔΝΤ .