Την αντίδραση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου για ορισμένες ερωτήσεις που περιλαμβάνονται σε ερωτηματολόγιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του πρώτου της συνεδρίου, από τις 6 έως 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπεις νέους ανθρώπους που οι ιδέες τους μυρίζουν ναφθαλίνη και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα», ενώ θέτει μια σειρά ερωτημάτων καταλήγοντας πως «ο εμφύλιος τελείωσε το 1949 και βρισκόμαστε στο 2017. Κυβέρνηση της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ο λαός παρακμάζει και οι κοινωνικές δομές παραπαίουν με την υπογραφη της αριστεράς»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης νεολαίας της χώρας χαίρομαι να βλέπω νέους ανθρώπους να πολιτικοποιούνται, ακόμα και αν δεν ασπαζόμαστε τις ίδιες ιδέες. Είναι όμως εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπεις νέους ανθρώπους που οι ιδέες τους μυρίζουν ναφθαλίνη και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ο λόγος προφανώς για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και τα κείμενα τους εν όψει του πρώτου συνεδρίου της.

Πως είναι δυνατόν να νοσταλγείς τον εμφύλιο;

Πως είναι δυνατόν να νοσταλγείς συμμορίες που αποτέλεσαν εντολοδόχους της Κομιντέρν, βάζοντας την ΕΣΣΔ πάνω από την πατρίδα μας;

Πως είναι δυνατόν να νοσταλγείς συμμορίες που ήθελαν την Μακεδονία ανεξάρτητο κράτος;

Πως είναι δυνατόν να μνημονεύεις το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος όταν ο ίδιος ο αρχηγός σου το έκανε ΝΑΙ;

Πως είναι δυνατόν να ξεπλένεις την κλοπή θεωρώντας την αντισυμβατική ακτιβιστική πράξη;

Πως είναι δυνατόν να εμπνέεσαι από οργανώσεις που έχουν ως στόχο την ανατροπή καθεστώτων όταν στην εξουσία είσαι εσύ και το κόμμα σου;

Πως είναι δυνατόν ο αρχηγός σου να σε έχει εκθέσει πολλάκις και εσύ να τον ακολουθείς άβουλα;

Πως είναι δυνατόν να αρμενίζεις στραβά και να κατηγορείς τον γιαλό;

“Σύντροφοι”, ο εμφύλιος τελείωσε το 1949. Βρισκόμαστε στο 2017. Κυβέρνηση της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ο λαός παρακμάζει και οι κοινωνικές δομές παραπαίουν με την υπογραφη της αριστεράς.

Όσο σκληρή και να είναι η πραγματικότητα, σας καλούμε σε αυτήν. Ο αρχηγός σας έφτασε πια στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του για να πέσει από το σύννεφο που ζούσε. Μην κάνετε το ίδιο λάθος.