Η δικαστική απόφαση για το Βατοπαίδι είναι προσωπική δικαίωση του Κώστα Καραμανλή, του Θοδωρή Ρουσσόπουλου, της ΝΔ ,της Μονής Ιβήρων και του Γιάννη Αγγέλου δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή τρείς στη μια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
«Μιλούσαν στην αρχή για ζημιά δις, αλλά αποδείχτηκε πως δεν υπήρξε καμιά ζημιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την δήλωση Παπαγγελόπουλου στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου στην οποία είπε ότι η διαπλοκή του 2008 προσπάθησε να ρίξει τον Καραμανλή και σήμερα θέλει να ρίξει τον Τσίπρα, είπε ότι τότε ο δημοσιογράφος που ξεκίνησε την προσπάθεια λάσπης ήταν ο κ. Βαξεβάνης και κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει πως κρίνει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δώσει συνέντευξή και να χαριεντίζεται μαζί με τον Βαξεβάνη.

Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διεμβολίσει τη ΝΔ και χαρακτήρισε υποβολιμαία όλα αυτά με στόχο το κυβερνών κόμμα να σπιλώσει τη ΝΔ καθώς ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει ότι απόλυτα τη ΝΔ και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι σέβεται τις υπογραφές των Ελληνικών κυβερνήσεων και πρόσθεσε η συμφωνία προβλέπει στόχους και όπου θα επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα δεν θα το κάνουμε με ψευτοτσαμπουκάδες».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με νόημα: «Μπορώ να έχω φιλικές σχέσεις με όποιον θέλω. Η αλήθεια είναι φιλτάτη».