«Ο οπλισμός βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο και όχι σε χώρο μέσα στο τζαμί. Άρα πρόσβαση μπορεί να έχει ο καθένας» ανέφερε στα parapolitika.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. «Βρέθηκε στον μιναρέ του τζαμιού. Στα μεγάφωνα συγκεκριμένα του κτίσματος μέσα σε μια σακούλα» συμπληρώνει.

«Βέβαια γίνεται η ανάκριση, ο Ιμάμης θα δώσει κατάθεση και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Όμως χρειάζεται μια έρευνα ώστε να βρεθεί ποιανού είναι αυτά τα όπλα» τονίζει και συμπλήρωσε σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή πως «υπάρχει ανησυχία όπως είναι φυσιολογικό όταν βρίσκεται ένας οπλισμός σε ένα Τέμενος. Βέβαια στο χωρίο και στην περιοχή που βρίσκεται το τζαμί είναι φιλήσυχοι άνθρωποι αλλά δεν παύει να υπάρχει ανησυχία».

Σχετικά με τις φήμες για προβοκάτσια, πίσω από την οποία βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, (ο άνδρας δηλαδή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου) ο κος Ζεϊμπέκ αναφέρει: «λέγονται πολλά σενάρια. Μάλιστα αυτό έπαιξε και στις εφημερίδες. Ότι δηλαδή ένας δημοσιογράφος που υπόκεινται στον Γκιουλέν – ο οποίος έχει φύγει από την Τουρκία, ίσως και να είναι στην Ελλάδα - είχε γράψει «προσοχή στα Τεμένη της δυτικής Θράκης και στο σπίτι του Κεμάλ». Μάλιστα όλα αυτά γράφτηκαν και ειπώθηκαν μια ημέρα πριν ανακαλυφθεί αυτός ο οπλισμός. Τυχαίο; Τι να σας πω;»

"Σίγουρα, πάντως όποιος και αν πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση και να βρεθεί ο υπαίτιος" αναφέρει ο κος Ζεϊμπέκ.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη του οπλαστασίου έγινε χθες, όταν υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν σε έλεγχο στον εν λόγω τζαμί, όπου και εντόπισαν μέσα σε μαύρη σακούλα σε βοηθητικό οίκημα στον προαύλιο χώρο, κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.