Σε πορεία εξαΰλωσης η οποία δεν θα είναι αναστρέψιμη μετά το νέο "μνημόνιο" που ετοιμάζεται να υπογράψει, μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. "Ο κ. Τσίπρας εισπράττει όλο και περισσότερο την αγανάκτηση και την περιφρόνηση όλων των Ελλήνων" ανέφερε σε ανακοίνωση της η Πειραιώς.Το πακέτο των μέτρων με τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6000 € και τις περικοπές των συντάξεων που πλήττουν κυρίως τους αδύναμους, το οποίο αποδέχθηκε με την πλάτη στον τείχο για να κλείσει την αξιολόγηση, αφαιρεί κάθε αριστερό πρόσημο από την κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει υψηλόβαθμη κομματική πηγή.
"Επέλεξε την καρέκλα και πήρε οριστικά διαζύγιο από την κοινωνία" τόνισε χαρακτηριστικά στα Parapolitika.gr. Στοχοποίησε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. "Οταν γίνουν οι εκλογές ξέρουν ότι οι περισσότεροι δεν θα επανεκλεγούν..." τόνισε. "Δεν είναι αθώοι του αίματος. Είναι απορίας άξιον πως θα εξηγούν στις εκλογικές τους περιφέρειες το Πάσχα αυτήν την παταγώδη αποτυχία της ατέρμονης διαπραγμάτευσης Τσίπρα το βαρύ κόστος της οποίας θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πολίτες".

Ούτε ο δρόμος της ΝΔ είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ζητούσε να κλείσει η αξιολόγηση γιατί εάν δεν έκλεινε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία όπως δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας. Η δρομολόγηση της συμφωνίας ήταν ανακούφιση για αρκετά στελέχη με την έννοια ότι η ΝΔ αποφεύγει το βαρύ πολιτικό κόστος να χρειαστεί, να περάσει μια δική της κυβέρνηση από τη Βουλή, αυτό το τρίτο - plus η τέταρτο μνημόνιο. Και να κλείσει, όμως, η αξιολόγηση, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ "είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και ανίκανη να δώσει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική" όπως τονίζει η Πειραιώς. Προβλέπει ότι όλοι οι δείκτες της οικονομίας θα επιδεινωθούν και η ΝΔ θα κληθεί, μετά τις εκλογές που αργούν, να αναλάβει την διακυβέρνηση σε ένα πολύ πιο αρνητικό κλίμα από το σημερινό.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον ψηφιστούν τα μέτρα, το αίτημα για εκλογές το οποίο παραμένει στο τραπέζι όπως διαμηνύουν από το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ, εξασθενεί την όποια αντιπολιτευτική δυναμική του. Δεν είναι τυχαίο ότι στον σχολιασμό της ομιλίας Τσίπρα στην Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία σχετική αναφορά.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αναλώθηκε σε μια ομιλία - ορισμό της προπαγάνδας σε πλήρη απόσταση από την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες".

"Ούτε μια λέξη για τη φτώχια που εξαιτίας του αυξήθηκε αυτά τα δυο χρόνια" τόνισε."Ούτε μια λέξη για την άγρια υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων και τη νέα μείωση των συντάξεων που ο ίδιος συμφώνησε.
Ούτε μια λέξη για τους ανέργους που χάνουν την ελπίδα τους.
Και όλα αυτά γιατί ο ίδιος επέλεξε τόσους μήνες να παριστάνει ότι διαπραγματεύεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Όλα αυτά γιατί η Κυβέρνησή του αρνείται δογματικά τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία."