Την ανάγκη να καλυφθεί μεγαλύτερη περίοδος για την έρευνα σχετικά με την Υγεία, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε θετικός στην εξεταστική αλλά να συμπεριληφθεί και το 1996 και η θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ωστόσο, πριν τις αναφορές του για το θέμα της συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης στα θέμα της διαπραγμάτευσης.  

Διαπραγμάτευση

Λάβρος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, την οποία χαρακτήρισε Βατερλό για την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε πως τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι οδυνηρά για όλους». Αναλυτικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Η διαπραγμάτευση αυτή αποτελεί το Βατερλό για την κυβέρνηση Τσίπρα. Προσπαθούν να παρουσιάσουν την διαπραγμάτευση σαν εθνικό θρίαμβο. Οι πολίτες όμως πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την συμφωνία. Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα και μετά την λήξη της διακυβέρνησής της».   Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κάνει μια σύγκριση των νέων μέτρων που έρχονται με όσα είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά.  Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ισορροπία τρόμου και καταστροφής. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά δυστυχώς τα ψέματα δεν ευνοούν την χώρα».  

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και για το θέμα της Ενέργειας. Αναφορικά  με τα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγω για μια «συγκινητική προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα ως δημοσιονομικά ισορροπημένα». Τέλος εξέφρασε την απορία: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζετε; Αφού σε όλα τα Μνημόνια υπήρχε η πρόταση ελάφρυνσης των μέτρων σε περίπτωση που επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».    

Έκανε ειδική αναφορά, δε, στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι οι συνταξιούχοι θα δουν ότι χάνεται και η 12η σύνταξη εκεί που τάζατε 13η σύνταξη. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» υπογράμμισε.   Η ύφεση επέστρεψε και τα μηνύματα από την αγορά είναι άσχημα στην αρχή του 2017 ενώ χάθηκαν πάνω από 144.000 θέσεις το τετράμηνο Οκτώβριος 2016-Ιανουάριος 2017, η ρευστότητα μειώνεται τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι όλα αυτά δείχνουν την άσχημη κατάσταση στην οικονομία.  

«Οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο καθώς κανείς δεν εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που άλλα τάζει και άλλα κάνει» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.   Χαρακτήρισε, δε, ανεφάρμοστο γραφειοκρατικό σύστημα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.     Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει χαθεί ο στόχος για την ανάπτυξη του 2017, θα είμαστε τυχεροί αν πιάσουμε το 1,5% και αυτό ενέχει κίνδυνο για νέα μέτρα όχι το 2018 αλλά το 2019 είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: Βουλιάξατε τη χώρα και αντί να πετάξετε το σωσίβιο πνίγετε το λαό.   Επέκρινε, μάλιστα, ορισμένους από τους θεσμούς ότι έδειξαν σιωπηρή ανοχή και ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση της παραγωγικής Ελλάδας για να χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό του κράτος.  

Τέταρτο Μνημόνιο

«Τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά αυτό συνομολογήσατε. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «για να φύγει η κυβέρνηση από το τέλμα πρέπει να έρθει μια πολιτική αλλαγή σε όλα που θα φέρει την αξιοκρατία την λογοδοσία και θα φέρει στην εξουσία τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος».   «Αυτή την αποστολή δεν μπορείτε να τη φέρετε γιατί απλά δεν έχετε το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο. Κανείς δεν συζητά με μια κυβέρνηση που παραπαίει. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή» πρόσθεσε.  

Εξεταστική

Μιλώντας για την εξεταστική όσον αφορά τον χώρο της υγείας είπε ότι «συμφωνούμε για την εξεταστική». «Θέλετε να υπογράψουμε κι εμείς; Μαζί σας με έναν όρο. Να μπει το 1996 και τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης σας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.   Στη συνέχεια «κάρφωσε» την κυβέρνηση ότι «ο λόγος που θέλετε να αποφύγετε το 1996 είναι για να αποφύγετε την περίοδο που ήταν ΓΓ του υπ. Υγείας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ευρηματικό δεν μπορώ να πω».   «Όταν ανοίξατε την πόρτα στα ορφανά του Τσοχατζόπουλου και στο παλαιό ΠΑΣΟΚ πήρατε μαζί και τις πράξεις τους. Εάν ουδέν μεμπτόν προκύψει τόσο το καλύτερο για όλους, η άρνησή σας όμως κάτι λέει» συμπλήρωσε.   Σε ό,τι αφορά την τελευταία διετία το θεωρούμε θέμα στοιχειώδους ηθικής πράξης ειδικά που έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη φάκελοι για ενέργειες υπουργών αυτής της περιόδου κατέληξε τη γενική του αναφορά για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.