Ο κύβος κατά τα φαινόμενα ερρίφθη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να προχωρήσει στην αναγγελία για τη διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη. 

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης μεταξύ στελεχών της ηγετικής ομάδας, λίγη ώρα μετά την εσωκομματική κρίση που ξέσπασε στη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και πρώτο το parapolitika.gr είχε μεταδώσει.

Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πιθανότατα τον Οκτώβριο. 

Σκοπός της απόφασης είναι να αιφνιδιάσει τους διαφωνούντες και να προχωρήσει στη συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου προκειμένου να περιθωριοποιήσει τον Γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη , αλλά και με το συνέδριο να προχωρήσει στην εκλογή νέων οργάνων, έτσι ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να φύγει ο έλεγχος από το δίδυμο Ανδρουλάκη – Ξεκαλάκη, οι οποίοι σήμερα διαθέτουν τη πλειοψηφία των σημερινών οργάνων του κόμματος.

Μάλιστα, συντονιστής στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου θα οριστεί άλλο πρόσωπο και όχι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε ακόμα: Η Γεννηματά βάζει στον «πάγο» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ