Η εξασφάλιση δορυφορικής πρόσβασης σε 3.000 νοικοκυριά σε νησιωτικές περιοχές της παραμεθορίου, θα είναι το επόμενο βήμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο ολοκληρώνει και την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών, το γρήγορο ίντερνετ (πρόγραμμα Rural)που αφορά στη Θράκη 55 οικισμούς με 15.000 κατοίκους για την Ξάνθη, 29 οικισμούς στη Ροδόπη και 46 οικισμούς στον Έβρο, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε απόψε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μεθόδευση στην ελλιπή κάλυψη με ψηφιακό σήμα όλων των οικισμών, από την οποία προέκυψε «μία μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στο ιδιωτικό συμφέρον, μιας πολύ συγκεκριμένης εταιρίας και το κοινωνικό συμφέρον».

Αναφέρθηκε στον αγωγό TAP ως ένα έργο που βάζει την περιοχή στον ενεργειακό χάρτη, αναδεικνύοντας το πόσο κρίσιμη είναι συνολικά η χώρα για την ενεργειακή επάρκεια της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας πως ο τριπλασιασμός (στα 32 εκατομμύρια) των αντισταθμιστικών μετά την επαναδιαπραγμάτευση των αρχικά συμφωνηθέντων και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης του δικτύου 500 χλμ για το φυσικό αέριο είναι κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά την τοπική οικονομία.

Μίλησε για «διαστρέβλωση του δημοσίου διαλόγου μέσα από τον παραμορφωτικό φακό ορισμένων ΜΜΕ με σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες» και προσπάθεια «πώλησης» ενός «success story» για την ετοιμότητα της χώρας να βγει στις αγορές επί κυβέρνησης Σαμαρά. «Αυτό έχει καταρρεύσει όχι μόνο υπό το φως της ομολογίας του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη ότι το υπογεγραμμένο τους πρόγραμμα δεν έβγαινε αλλά ήρθαν τα στοιχεία να το επιβεβαιώσουν, διότι υπολείπονταν τα δημοσιονομικά πάνω από 1% του στόχου για το 2014. Ήταν ένα ακόμα υφεσιακό πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Αντιπαρέβαλε τις «αμφισβητήσεις» και τον «πόλεμο» που δέχθηκε η κυβέρνηση ως προς τους στόχους που είχε θέσει με τις «μάχες που κέρδισε» υπογραμμίζοντας πως «προ διετίας παραλάβαμε ένα σύνολο υπογεγραμμένων δεσμεύσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση που για τον αντισυμβαλλόμενο στη διαπραγμάτευση ήταν κεκτημένο έδαφος, όπως η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για 15.000 απολύσεις το 2015 και 2016, για πλήρη και μόνιμη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τα μεγάλα πλεονάσματα που θα στοίχιζαν στη χώρα 20 δισ. ευρώ, μεταξύ 2015-2018, και δώσαμε πάρα πολύ μεγάλες μάχες για να απαλλάξουμε το λαό από κάθε μία από αυτές τις δεσμεύσεις».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχουνε πλεονάσματα, διευκρινίζοντας ότι ο τελικός στόχος μιας κοινωνικής πολιτικής δεν είναι «να έχεις τακτοποιημένο το ταμείο σου, μπορεί όμως να είναι η προϋπόθεση για να έχεις και ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας και να ασκήσεις και τις κοινωνικές πολιτικές που προτεραιοποιείς».

Ως προς τη διαπραγμάτευση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «όταν τα μέτρα ήταν υφεσιακά ήταν έτοιμη να ψηφίσει τόσα κι άλλα τόσα κι όταν πετύχαμε τα αντίμετρα αρνούνται να συνηγορήσουν . Δικαιούμαστε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι αυτό στο οποίο αρνούνται να συνηγορήσουν είναι τα θετικά μέτρα που θα προκύψουν». Έστειλε το μήνυμα πως η χώρα έχει αλλάξει πια στάδιο. «Έχουμε ολοκληρώσει πια τη συζήτηση με τους εταίρους μας για το ποια μέτρα πολιτικής θα εφαρμοστούν, τελειώνουν και οι λεπτομέρειες αυτές τις μέρες και μένει το ζήτημα του χρέους» και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να συνηγορήσουν και να βοηθήσουν δημοσίως την εθνική προσπάθεια για να πετύχουμε αναδιάρθρωση του χρέους τέτοια που θα πείθει και τους καταναλωτές αλλά και τους διεθνείς επενδυτές ότι η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους στα χρόνια που έρχονται».