Για το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δεδομένα της χώρας, δηλαδή, ένας πρωθυπουργός και μάλιστα αριστερών πεποιθήσεων να υπερασπίζεται με σθένος μια διαδικασία διαφθοράς, όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα τα ΝΕΑ, την διαγραφή του προστίμου 38 εκ. ευρώ του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, κάνει αναφορά σήμερα η εν λόγω εφημερίδα. Τόσο με το πρωστοσέλιδό της, όσο και με το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη το δημοσίευμα κάνει αναφορά στα «αποκαλυπτήρια της νέας διαπλοκής μεταξύ Τσίπρα και Σαββίδη. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η άποψη που καταγράφει στην στήλη του ο Γιάννης Πρετεντέρης σχετικά με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, καλώντας μάλιστα την αρμόδια εισαγγελέα να παρέμβει.

Ο δημοσιογράφος αναρωτιέται γιατί το έκαναν και δίνει την δική του απάντηση γράφοντας: «… Αν όμως δεν το έκαναν ούτε για πολιτικούς ούτε για ιδεολογικούς ούτε για οικονομικούς λόγους, τότε μόνο μια προφανής εξήγηση μένει: το έκαναν επειδή κάποιοι (ή κάποιοι) τα έπιασαν. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Σε μετρητά ή σε ανταλλάγματα». Στη συνέχεια χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως μια καραμπινάτη περίπτωση διαφθοράς και καλεί την αρμόδια εισαγγελέα Τουλουπάκη να επιληφθεί του θέματος.  

Η διαδρομή…

Το δημοσίευμα καταγράφει όλη την διαδρομή της σχέσης Τσίπρα-Σαββίδη ξεκινώντας από την διαγραφή των χρεών του ΠΑΟΚ. «Πέραν των διαύλων με τη λαϊκή Δεξιά, οι επαφές του πόντιου επιχειρηματία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ζεστάθηκαν» από την στιγμή σχεδόν που ο ΣΥΡΙΖΑ ανελίχθηκε στην εξουσία…Ήδη μάλιστα από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ίδιος είχε ευχαριστήσει δημοσίως τον Πρωθυπουργό για τη ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ». Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στην προεδρική σουίτα της Τούμπας με τον υπουργό να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη.  

Ο… λαγός και τα μίντια

Σε άλλο σημείο αναφέρει η εφημερίδα σχετικά με τις σχέσεις Τσίπρα Σαββίδη: «… ο επιχειρηματίας κατέληξε να είναι ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές, δίχως να διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι, αντικαθιστώντας των Βλαδίμηρο Καλογρίτσα που αποσύρθηκε, έχοντας ναυαγήσει στα περίφημα βοσκοτόπια. Αλλά πρωτίστως από μια δική του δήλωση, έπειτα από τον τριήμερο αποκλεισμό του στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και αφού είχε εκτινάξει τον λογαριασμό για τις τηλεοπτικές άδειες πάνω από τα 60 εκ. ευρώ. «Εκπλήρωσα την αποστολή μου» είχε πει, με αποτέλεσμα ανταγωνιστές και πολιτικοί αντίπαλοι να συμπεραίνουν ότι χρησιμοποιήθηκε σαν «λαγός» για να ανεβάσει το τίμημα… Η εμπλοκή Σαββίδη με τα ΜΜΕ, εξάλλου επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τον οικονομικό έλεγχο που ζήτησε για τον Πήγασο και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του για το Μega. Με αποτέλεσμα οι συνειρμοί για τις κυβερνητικές επιρροές στο μιντιακό τοπίο μέσω Σαββίδη, να είναι εύλογοι και να φέρνουν στο μυαλό ξανά τα… βοσκοτόπια των τηλεοπτικών αδειών και τον ρόλο Καλογρίτσα. Μόνο που τώρα μιλάμε για… καπνοτόπια...».  

Με μηνύσεις απαντάει ο Σαββίδης

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι από την πλευρά του επιχειρηματία διαρρέουν ότι με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα ΝΕΑ και το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη θα προχωρήσει σε μηνύσεις.  

Ομολογία Σαββίδη για το Mega: Θα πάρω κανάλι

Μια συνέντευξη που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της καλής σχέσης του επιχειρηματία με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ο Ιβάν Σαββίδη περνάει σε παραδοχές που επιβεβαιώνουν πολλά από τα σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα. Μιλώντας στο protothema.gr ο επιχειρηματίας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως είναι «φαν» του Αλέξη Τσιπρα και στην προσπάθειά του να αναδείξει το αριστερό προφίλ του Πρωθυπουργού τον παρομοιάζει με τον Πούτιν. Αφού ολοκληρώνει με την αγιογραφία του πρωθυπουργού και δεν κρύβει τις καλές σχέσεις που έχει με την κυβέρνηση, κάνει αυστηρή κριτική και εξαπολύει επίθεση τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο μάλιστα προέβλεψε ότι «Δεν θα γίνει ποτέ του πρωθυπουργός». Διαχωρίζει όμως τα συναισθήματά του για τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Με τον Καραμανλή έχω υπέροχη σχέση, τον σέβομαι και τον αγαπώ». Η επιβεβαίωση ωστόσο για το ενδιαφέρον του για το MEGA, κάτι που πολλά σενάρια βάσιζαν και τις «καλές σχέσεις» που έχει με την κυβέρνηση, αφού και η κυβέρνηση στοχεύει στην ανάγκη ύπαρξης ενός μιντιακού μέσου με αριστερή ματιά. «Μέσα στον Μάιο παίρνω ένα απ' τα κεντρικά κανάλια, ενδιαφέρομαι για ΔΟΛ και Πήγασο», αποκαλύπτει ο Ιβάν Σαββίδης.