Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την εσωκομματική κρίση που ξέσπασε πρόσφατα και είχε σαν αποτέλεσμα την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου αλλά και το ξήλωμα όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάσταση τους με άλλα, από τη Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζήτησε από τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη, να παραδώσει το γραφείο που διατηρεί στον πέμπτο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ενώ όπως έγινε γνωστό ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ήταν αυτός που κάλεσε τον γραμματέα και του μετέφερε την εντολή της προέδρου να εγκαταλείψει το γραφείο του.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης από την μεριά του, απαντά αποκλειστικά στα parapolitika.gr, περί ήθους, αρχών και αξίες.

Αναλυτικά ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος είπε:

«Το ήθος, οι αρχές και οι αξίες αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά ενός πολιτικού φορέα, εφόσον φιλοδοξεί να εκφράσει πλατιές κοινωνικές δυνάμεις.
Όταν κανείς, ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, έστω και για τα προσχήματα, δεν επιδεικνύει τον ελάχιστο σεβασμό σε κανόνες θεσμικής λειτουργίας και σε πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς, δεν ακυρώνει ούτε τα πρόσωπα, ούτε τους θεσμούς. Στην πραγματικότητα αυτοακυρώνεται ο ίδιος.
Όποιος δε σέβεται τους θεσμούς και τα στελέχη του κόμματός του, δεν μπορεί να προσδοκά στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
Η ενότητα δε γίνεται στα λόγια, σφυρηλατείται με πράξεις.»