Συνεχώς ανατρέπονται οι ισορροπίες στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του να βρίσκονται σε τέτοιο πανικό που μπαίνουν πια στη διαδικασία να αναζητούν… εχθρούς για να βρουν ποιος –τους- φταίει.   Πάντως, η εσωστρέφεια που παρατηρείται στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση το τελευταίο καιρό, δημοσκοπική κατάρρευση γαρ, επηρεάζει και κάποια κυβερνητικά στελέχη, πρώτης γραμμής, που μόνο «αντάρτες» δεν τους λες. Όπως αναφέρει σήμερα στην στήλη του, Δήγματα Γραφής, στην εφημερίδα, Ελευθερία του Τύπου, ο Γιώργος Παπαχρήστος, τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται ως «ωσεί παρόντες» στην κυβέρνηση οι κκ. Δραγασάκης και Βούτσης.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστος για τον Γ. Δραγασάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «απομονωμένο κ. αντιπρόεδρο»: «Είναι μου λένε σκεπτικός και απογοητευμένος. Περίφροντις, που λέγανε παλιά. Δεν τον ρωτούν, δεν ασχολούνται μαζί του, δεν του αναθέτουν δουλειές, δεν του ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες, δεν… δεν… Είναι στην κυβέρνηση «ωσεί παρών». Υπάρχει αλλά δεν υπάρχει. Έχει μόνο το όνομα και την ιδιότητα, αλλά όχι την ουσία».

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος «ακόμη πληρώνει την στάση που κράτησε στο δημοψήφισμα του 2015, αν και η σοβαρότερη εκδοχή είναι ότι τον έφαγαν οι φήμες πως το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας τον προετοίμαζε για την διάδοχη κατάσταση στην υποθετική περίπτωση που το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» δεν θα έβγαινε και θα κατέπιπτε με πάταγο στην πρώτη δυσκολία».

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει για τον Νίκο Βούτση, ότι είναι ο δεύτερος κυβερνητικός «ωσεί παρών» της κυβέρνησης: «Είτε υπάρχει, είτε όχι, ένα και το αυτό! Χθες, μετά τον χαμό που έγινε με την (ν)τροπολογία Σαββίδη η οποία τελικά ΔΕΝ καλύπτει τον «επενδυτή», άκουσα βουερή γκρίνια, πώς δεν πρόσεξε τη μη αναδρομικότητα του χαρακτήρα της»! Τον «δικαιολογεί» όμως ο δημοσιογράφος καθώς ο κ.Βούτσης δεν έχει νομικές γνώσεις. «Τι περίμεναν δηλαδή από έναν μηχανικό στην κρίσιμη θέση του προέδρου της Βουλής;».