Σημαντικό βήμα σε μια μεγάλη και δύσκολη διαδρομή που είναι γεμάτη με εμπόδια, αλλά που θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος επιτροπείας και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, αναγνώρισε ότι στο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχουν και δυσμενείς όροι, που είναι όμως, όπως είπε, αποτέλεσμα τόσο των αρνητικών συσχετισμών και των δογματικών αντιλήψεων που επικρατούν στην ΕΕ και οι οποίοι φρόντισαν να ενισχύσουν μια αδιέξοδη πολιτική, όσο και ενός παλαιού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που εφάρμοσε αποτυχημένες πολιτικές.

«Ενώ εμείς προσπαθούσαμε να αντικρούσουμε τις παράλογες απαιτήσεις, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνούσε με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η ελληνική αντιπολίτευση κραύγαζε ότι καθυστερούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γιατί είμαστε ανίκανοι και έχουμε ιδεοληψίες. Τόσα και άλλα τόσα μας καλούσατε να υπογράψουμε. Από κοντά και μερίδα των ΜΜΕ που βλέπει παντού την οικονομική καταστροφή», επεσήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

«Είναι αλήθεια ότι κάναμε συμβιβασμούς, πολλές φορές με τιμωρητική διάθεση από τους δανειστές. Κάθε μέρα παλεύουμε όμως να δώσουμε τέλος στις αρνητικές συνέπειες που μας επιβάλλουν, και αυτό δεν μπορείτε να το ανεχτείτε ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου, υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων για το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα, τονίζοντας ότι «πρέπει να το δούμε σε συνάρτηση με την αγορά εργασίας» και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι με 11 νόμους και 2 υπουργικές αποφάσεις έδωσαν την χαριστική βολή διαλύοντας και την αγορά εργασίας και το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε.

«Επί κυβερνήσεων τους στήθηκε η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι, με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι ρυθμίσεις είναι ευνοϊκότερες σε ότι αφορά και το ασφαλιστικό σύστημα και τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.