Δριμεία κριτική σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα με στόχο να αποδομήσει το όποιο αριστερό πρόσημο διεκδικεί στην υπεράσπιση της συμφωνίας, εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο στόχος είναι να αποξενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα εκλογικό κοινό που τον είχε στηρίξει στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και το δημοψήφισμα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας αγαπάει τόσο τους φτωχούς που θέλει να τους κάνει φτωχότερους» είναι ένα μότο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αναφέρεται στο τέταρτο μνημόνιο όπως αποκαλεί τα νέα επώδυνα μέτρα. "Εσάς τιμωρεί" είπε στους συνταξιούχους με τους οποίους συναντήθηκε σε καφενείο της Καλλιθέας πριν από λίγες ημέρες. Το ίδιο επανέλαβε και στους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τις υψηλές εισφορές και τους φόρους.

Η πεποίθησή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ενώ τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν οπωσδήποτε γιατί αποτελούν ρητή δέσμευση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ, δεν θα συμβεί το ίδιο με τα αντίμετρα που θα μείνουν στις υποσχετικές. Το επιχείρημα του είναι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει πλεόνασμα 5,5%. Το επανέλαβε και στη συζήτηση που είχε με τον καθηγητή Kevin Featherstone, στο London School of Economics (L.S.E.) στο Λονδίνο, τη Δευτέρα το βράδυ. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "έλεγε πως θα υπερασπιστεί τους πιο αδύναμους, αλλά αυτή την στιγμή είναι οι πιο αδύναμοι που πλήττονται από την Κυβέρνησή του".

Καθ' οδόν για την διαδικασία της ψήφισης των μέτρων την Πέμπτη, η Πειραιώς θα εντείνει το σφυροκόπημα σε βάρος ιδιαίτερα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και άρχισαν να βγαίνουν στα ΜΜΕ για να στηρίζουν την συμφωνία σύμφωνα με το αφήγημα του Μαξίμου ότι έρχεται το τέλος των μνημονίων κλπ. «Με την ίδια ευκολία που στήριζαν τον Τσίπρα όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, με την ίδια προθυμία στηρίζουν τώρα το τέταρτο μνημόνιο που φέρνει νέα μέτρα 4,9 δις ευρώ στους Έλληνες» δήλωσε στα Parapolitika.gr κομματική πηγή. "Η καρέκλα είναι γλυκιά" συνέχισε.

«Αυτήν τη φορά, όμως, θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο μόνοι τους και θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους».