Την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες μπορεί να σημειωθούν πολιτικές εξελίξεις με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη.

Ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά πως τις επόμενες ημέρες «θα τρίξει ο κόσμος, τις επόμενες μέρες θα έχουμε πολλά ρίχτερ διότι ο πρωθυπουργός σήκωσε ψηλά τον πήχη είπε ότι θα έχουμε και QE και μείωση χρέους, ψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τώρα είναι εξαπατημένοι όλοι».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα προτείνει την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να συσταθεί μία κυβέρνηση τεχνοκρατών και όχι πολιτικών που «ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους».

«Εγώ θα προτείνω παραίτηση του Τσίπρα κα κυβέρνηση τεχνοκρατών αλλά μη μου βάλουν μέσα Πάγκαλους, Βορίδηδες και τέτοια άτομα, θέλω τεχνοκράτες αμιγώς γιατί το λάθος που έκανε ο Παπαδήμος είναι ότι έβαλε μέσα ξοφλημένους που ενδιαφέρονταν μόνο για την επανεκλογή τους. Πρέπει να βάλουμε τεχνοκράτες και πολύ λίγους 7-8 υπουργούς μόνο οι οποίοι να μην ενδιαφέρονται να ξαναβάλουν υποψηφιότητα. Τα κακά της χώρας δεν τα έχουμε δει από τους τεχνοκράτες, τα κακά της χώρας τα έχουμε δει από τους πολιτικούς απατεώνες που διορίζανε, που κλέβανε…», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης και πρόσθεσε πως «όταν ο τεχνοκράτης ανακατεύεται με τα πολιτικά κόμματα γίνεται σκουλήκι γιατί η εντολή που δίνουν είναι να παίρνουνε ψήφους όταν όμως του τεχνοκράτη του πεις δεν θα ξαναπολιτευτείς, δεν θα πολιτευτείς καθόλου κάτσε τρία χρόνια και η εντολή είναι «κάνε μεταρρυθμίσεις για να μείνουμε στο ευρώ» ο τεχνοκράτης ξέρει τι θα κάνει αρκεί να τον αφήσεις να τον κάνει».

Ο Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τον χειρισμό της διαπραγμάτευσης και του χρέους, λέγοντας πως τώρα «και ο Χριστός να ξανακατέβει αμφιβάλω αν θα μπορεί να μας ευλογήσει και να λύσει το πρόβλημα». 

«Κορόιδεψε ο Τσίπρας στους βουλευτές του ότι θα μειωθεί το χρέος για να ψηφίσουνε τα μέτρα και τώρα μένουμε μπουκάλα. Τώρα με τη μούρη θα συνεχίσει να κυβερνάει αυτό είναι πλέον από τα άγραφτα», συνέχισε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων.

Ερωτηθείς για την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι εκεί «διάφορες βλακείες θα λένε, ότι αυτό που πρότεινε ο Σόϊμπλε την προηγούμενη φορά στο Eurogroup και δεν το δέχτηκαν τώρα πρέπει να το δεχτούν για να πάρουνε τη δόση. Ικετεύουμε τώρα για τη δόση».