Εκλογές μετά τον Αύγουστο προέβλεψε μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι από το φθινόπωρο η χώρα θα είναι χωρίς χρηματοδότηση ενώ θα φανεί πόσο υπόδουλη είναι πλέον. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά θα κυβερνήσουν για 6-7 μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα ακολουθήσουν πιστά τις περικοπές συντάξεων, με αποτέλεσμα την αποχώρηση βουλευτών τους.

«Εάν από το 2009 είχαν γίνει όλες οι μεταρρυθμίσεις το 2011 η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια» τόνισε ο κ. Λεβέντης και ανέφερε πως «λύση στο συνταξιοδοτικό θα ήταν να κοπούν οι συντάξεις των Πλουσίων».

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, προέβλεψε πως «θα σπάσει στα δύο» ενώ σημείωσε ότι κάποιοι θα πάνε με τον Τσίπρα και άλλοι με τον Μητσοτάκη. Ανάλογη πρόβλεψη έκανε και για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι θα σπάσει σε 2-3 διαφορετικά πολιτικά κόμματα.

Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως οι Αμερικανοί, όταν διαπιστώσουν πως δεν έχεις να τους δώσεις τίποτα, σε πετάνε και το ίδιο θα κάνουν με τον Τσίπρα, όπως έκαναν και με τον Σαμαρά.

Για τους Γερμανούς, ανέφερε πως είναι μεν φίλοι μεν αλλά θέλουν να τηρούνται πάντα τα συμφωνημένα. Εξέφρασε δε, φόβους ότι μπορεί να χαθούν νησιά από την Τουρκία εάν δεν γίνει κάτι με τους εξοπλισμούς.

Τέλος, τάχθηκε κατά της κατάτμησης των περιφερειών λέγοντας ότι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα ενώ, ερωτηθείς για τα οικονομικά του κόμματός του, ανέφερε ότι παίρνει κρατική επιχορήγηση.