Στο... μικροσκόπιο της Πειραιώς έχουν μπει οι εξελίξεις που υπάρχουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο υπάρχει η αίσθηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πλέον στα ...σχοινιά και δέχεται απ' όλες τις πλευρές χτυπήματα.

Μάλιστα «γαλάζιο» στέλεχος, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων συμπεριελάμβανε ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε, αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, έλεγε «πρόκειται για λεονταρισμούς εσωτερικής κατανάλωσης».

Το ίδιο στέλεχος μιλώντας στα parapolitika.gr σημείωνε: «Οι κυβερνώντες έπεσαν στο ...λάκκο που οι ίδιοι  έσκαψαν. Υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου μια προσπάθεια να εγκλωβίσουν και την αντιπολίτευση και τους δανειστές, όμως, τώρα βλέπουν ότι οι ίδιοι έχουν εγκλωβιστεί».

Ακόμη, στην Πειραιώς θεωρούν ότι μέσα στην απελπισία του το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης θα εντείνει τη στρατηγική να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, καθώς τα αδιέξοδα θα αυξάνονται και ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης θα ελαττώνεται δραματικά.

«Πραγματικός εχθρός της κυβέρνησης θα είναι η καθημερινότητα» έλεγε έμπειρος «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός και συμπλήρωνε «ας πάει ο πρωθυπουργός να περπατήσει στις λαϊκές γειτονιές στους πολίτες που δοκιμάζονται από την υπερφορολόγηση, την ανεργία και την αβεβαιότητα και ας ανακοινώσει τις αποφάσεις της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ότι "όλα πάνε καλά"».

Η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να «κόβει τη κουβέντα» στα σενάρια που αφορούν είτε τη συνεννόηση είτε τη σύγκληση του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ έλεγε χαρακτηριστικά «ας ψάξουν αλλού για συνενόχους. Εδώ και μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις που αν είχαν ακουστεί δεν θα είχε πάθει τέτοια ζημιά η οικονομία. Ας μην ψάχνουν  συνενόχους στην αποτυχία τους».

Στην Πειραιώς δεν φαίνεται να αλλάζει η στρατηγική, στόχος παραμένει η αυτοδυναμία όποτε και αν γίνουν εκλογές. «Η χώρας μας χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή. Μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να αποκαταστήσει, με αυτόν τον τρόπο, την αξιοπιστία της χώρας και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση», αναφέρουν τα «γαλάζια» στελέχη.

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται μετά την ειδική συνεδρίαση της βουλής στις 10:00 στη μνήμη του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να μιλήσει στις 11:30 στο Concordia Summit, στο Ξενοδοχείο Ηilton.