Με διάθεση να καλύψει και τον αξιωματικό του λιμενικού σώματος, ο οποίος στις καταγγελίες του ισοβίτη για την υπόθεση του noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη εμφανίζεται ως ο ενδιάμεσος μεταξύ Εισαγγελέα και Υπουργού, που έρχονταν σε επαφή μαζί του και δέχονταν πιέσεις προκειμένου να καταθέσει κατά του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση  στη Βουλή υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν έγινε ΕΔΕ καθώς αυτή θα έπαιρνε χρόνο», αφού αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, και υπογράμμισε ότι η αποκάλυψη του φορτίου του Νoor 1 ήταν μια μεγάλη επιτυχία του λιμενικού σώματος και ο συγκεκριμένος λιμενικός ήταν μέρος της επιτυχίας αυτής, ωστόσο για τις πράξει του αργότερα γίνεται έρευνα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Θόδωρου Παπαθεοδώρου σχετικά με την εμπλοκή του «ήρωα» κατά την άποψη του κ. Σαντορινιού, αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στην υπόθεση του Νoor 1 και στην επαφή του με τον Μάκη Γιαννουσάκη, ο αρμόδιος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ανέφερε πως ο λιμενικός και οι αρμόδιοι αξιωματικοί του πειθαρχικού: «Επισκέφθηκαν τον κρατούμενο Γιαννουσάκη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να λάβουν κατάθεση» και πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε παράβαση εντοπιστεί από την πειθαρχική έρευνα αυτή θα ελεγχθεί άμεσα».

Ο κ. Σαντορινιός περιορίστηκε αμιγώς στο δικαστικό μέρος, ωστόσο επιμένοντας ο κ. Παπαθεοδώρου, ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς επικαλέστηκε την κατάθεση του κ. Γιαννουσάκη, η οποία αναφέρει ότι ο λιμενικός, Π. Χριστοφορίδης, τον πίεζε προκειμένου να καταθέσει κατά του κ. Μαρινάκη. Επίσης φαίνεται εδώ ότι ο λιμενικός διαδραματίζει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του κρατουμένου και του υπουργού και της εισαγγελέως, ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

«Ποιος σας κρατάει κ. υπουργέ να ξεκινήσετε την ΕΔΕ για να μάθετε για τον ρόλο του συγκεκριμένου λιμενικού; Η αδράνεια του υπουργείου σας συμπεριλαμβάνει σε όσους γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου. Κάλεσε μάλιστα τον υφυπουργό να απαντήσει στην ερώτηση από πότε το υπουργείο γνώριζε τη συγκεκριμένη δράση του λιμενικού.  

Στην απάντησή του ο κ. Σαντορινιός, με εμφανή την πρόθεσή του να κρατήσει αποστάσεις από τις καταγγελίες κατά του λιμενικού, παρατήρησε προς τον κ. Παπαθεοδώρου ότι υιοθετεί άκριτα την κατάθεση του κ. Γιαννουσάκη. «Από πού προκύπτουν αυτές οι κατηγορίες; Αυτή τη στιγμή οι καταγγελίες ερευνώνται. Αν ο εισαγγελέας μας ζητήσει στοιχεία ό,τι υπάρχει στη διάθεσή μας θα τα δώσουμε» είπε και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση αυτή αποτελεί επιτυχία του λιμενικού. Και ο λιμενικός αυτός είναι μέσα σ’ αυτούς που συμμετείχαν στην επιτυχία αυτή. Το τι έκανε μετά θα το δούμε αργότερα», ενώ συμπλήρωσε με έμφαση ότι δεν έκανε ΕΔΕ το υπουργείο καθώς αυτές καθυστερούν πολύ.  

Κατέληξε, δε, ο κ. Σαντορινιός σε μια σειρά από άσχετα με την θεματολογία της ερώτησης ζητήματα όπως η αύξηση του χρηματιστηριακού δείκτη, για να καταλήξει: Μετά τα σκάνδαλα για τα θαλασσοδάνεια, τα σκάνδαλα της Novartis κ.ά., εσείς ασχολείστε με το γιατί δεν έγινε μια ΕΔΕ; Είστε σε αυτούς που έχουν πρόβλημα γιατί έχουμε ιστορικό χαμηλού επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων και το χρηματιστήριο έχει υπερβεί τις 840 μονάδες».