Είτε με γκρίνια και ένταση όπως η Φώφη Γεννηματά, είτε δια της σιωπής όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας «εισέπραξε» όχι μόνο την έντονη κριτική, αλλά και την αρνητική στάση της πλειοψηφίας των πολιτικών αρχηγών απέναντι στα σχέδια-παγίδα του πρωθυπουργού. Το γεγονός ότι «σφάχτηκαν» … με το βαμβάκι μεν, αλλά με  το «καλημέρα σας» στο Μαξίμου τόσο μεταξύ τους ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό μαρτυρούν και το κλίμα, όχι μόνο των συναντήσεων, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις μετά την συνάντηση «μεταφράζεται» από πολλούς ότι ήταν μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο τετ-α-τετ. Δεν κατάφερε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας να εγκλωβίσει τους πολιτικούς αρχηγούς «ως ντεκόρ» στο επικοινωνιακό κάδρο που επιδίωκε από την αρχή, καθώς το κάλεσμά του προς τους εκείνους αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία πολιτική ουσία.

Ο πρωθυπουργός δεν είχε κάτι νέο να πει στους πολιτικούς αρχηγούς και οι πραγματικοί λόγοι όπως εκτιμούν πολλά από τα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν αμιγώς… επικοινωνιακοί. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε άλλωστε αργότερα… δεν έχασε την ευκαιρία να «φλερτάρει» με τα μικρότερα κόμματα.

Πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έθεσε στις συζητήσεις του, το θέμα των δύο πόλων που δημιουργούνται, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως θα κληθούν στο μέλλον κάποιοι να επιλέξουν μεταξύ αυτών των δύο πόλων. Το δεδομένο αυτό ωστόσο, πολλά στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν και μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι σημείωσαν κάποιοι και κατ’ ιδίαν στον πρωθυπουργό, ότι μπορεί οι δύο πόλοι που θα δημιουργηθούν να είναι διαφορετικοί, αποκλείοντας τον ΣΥΡΙΖΑ…