Στα ύψη αναμένεται να ανεβεί το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στις 5 το απόγευμα στη βουλή κατά τη συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις επαφές του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι 12 τηλεφωνικές επικοινωνίες συνολικής διάρκειας 20' που είχε ο υπουργός Αμυνας με τον ισοβίτη όπως αποκάλυψαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

«Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής» τόνισε η ΝΔ. «Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή».

Η ΝΔ κρατάει στο τραπέζι την πρόταση μομφής κατά του Π.Καμμένου ή κατά και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή που ήταν σε γνώση των ενεργειών του υπουργού Αμυνας τις οποίες και κάλυψε. Αλλα όπλα είναι να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου μπορεί να κληθεί ο ισοβίτης να καταθέσει αλλά και να ζητηθεί να γίνει εξέταση κατ' αντιπαράθεση Καμμένου - Γιαννουσάκη όπως έχει συζητηθεί στην Πειραιώς.

Συζητούνται επίσης ενέργειες όπως είναι κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με την οποία η ΝΔ θα ζητάει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι σχετικές κλήσεις που έγιναν από το κινητό του Π.Καμμένου. Η εξεταστική είναι μία σκέψη ακόμη όπως και η προανακριτική η οποία όμως συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες προκειμένου να μην καεί ένα τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό χαρτί τώρα και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

«Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, τότε δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στο Σκάι.

Η ΝΔ με αφορμή το άνοιγμα του πρωθυπουργού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολίασε ότι
«ο κ. Τσίπρας φαίνεται συνειδητοποιεί ότι το δεκανίκι των ΑΝΕΛ είναι πια καμένο και ψάχνει άλλους συμμάχους.
Πολύ δύσκολο να βρει...».

Η Πειραιώς θεωρεί ότι αν ένα σκάνδαλο ανάλογο με το «Καμμένος Gate» όπως πλέον αποκαλείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, συνέβαινε σε μια ευρωπαϊκή η άλλη δημοκρατική χώρα, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί. «Θα το πάμε μέχρι τέλους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλητές του.

Ο Μ.Γιαννουσάκης κατηγόρησε τον υπουργό Αμυνας ότι τον πίεζε να «δώσει» το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Νoor1 ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να διευρύνει την επιρροή του στα ΜΜΕ αγοράζοντας στη συνέχεια και τον ΔΟΛ με τον οποίο απέκτησε το 20% του Μέγκα.

Ο κ.Μαρινάκης με δήλωση του κατήγγειλε μεθοδευμένη και κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρία εις βάρος του, τονίζοντας ότι αυτή μεθοδεύτηκε «συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

«Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο» ξεκαθάρισε. «Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας».

«Δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω» προειδοποίησε. «Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν. Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα. Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση» κατέληξε.