Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συγκέντρωση στα Εξάρχεια που σχεδίαζαν οι αστυνομικοί στην πλατεία Εξαρχείων απόψε, μετά την απαγόρευση που «εξέδωσε» χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η κίνηση του υπουργού έχει ξεσηκώσει την αντιπολίτευση και τους αστυνομικούς, με καταγγελίες για προστασία του άβατου των Εξαρχείων.

Ο Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να κάλεσε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Λάμπρο Καλαρρύτη δήλωσε ότι τα Εξάρχεια μετά την απόφαση του κ. Τόσκα αποτελούν άβατο όχι μόνο για τους αστυνομικούς αλλά και για τους πολίτες και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διοργανώσουν την ανοιχτή εκδήλωσε σε άλλο σημείο της Αθήνας. Το βράδυ αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, εξακολουθώντας να αποφεύγουν να πάρουν καθαρή θέση. Μία εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στα γραφεία της ΝΔ τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και στις επίσημες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρθηκε τίποτα. Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε αυτή την απόφαση της ΠΟΑΣΥ. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα» δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια πρόκλησης κοινωνικής έντασης, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση της κινητοποίησης των αστυνομικών.

«Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί» υπογράμμισε με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζει και επίσημα πλέον το άβατο των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι στην πλατεία Εξαρχείων, εκτός της συγκέντρωσης των αστυνομικών, έχουν προαναγγείλει «εκδήλωση» την ίδια ώρα και οι αντιεξουσιαστές.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τόσκας απαγόρευσε τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Την παραίτηση Τόσκα ζητά η Νέα Δημοκρατία