Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, υπ’όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, τόνισε ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω της έξαρσης των φαινομένων παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας, με έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης για την εξασφάλιση των πολιτών στην ασφάλεια τους.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

«Το πρόβλημα της έξαρσης των φαινομένων παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας παραμένει άλυτο. Η σημερινή καταγγελία των 400 κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καταδεικνύει πρωτίστως την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης για την εξασφάλιση του δικαιώματος των Αθηναίων πολιτών στην ασφάλειά τους.

Τα φαινόμενα έκνομης συμπεριφοράς έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από σειρά Επίκαιρων Ερωτήσεων που έχουμε καταθέσει, οι ιθύνοντες, αγνοώντας την πραγματικότητα, επιμένουν να ασκούν πολιτική, ανατρέχοντας, για την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπών, σε επιλεκτικές στατιστικές αναφορές.

Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη για το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών της Αθήνας».