Στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης βρίσκονται πλέον ο Πάνος Καμμένος για τις 12 συνομιλίες διάρκειας 21 λεπτών με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, καθώς και ο Αλέξης Τσίπρας για την κάλυψη που συνεχίζει να παρέχει στον κυβερνητικό εταίρο, παρά το τεράστιο θεσμικό ατόπημα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, με στόχο τη σκευωρία εις βάρος του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Με φόντο το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση, τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο και το Ποτάμι, αλλά πλέον και το ΚΚΕ επιτίθενται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η ΝΔ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, λόγω των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον Μάκη Γιαννουσάκη και προετοιμάζεται για την κατάθεση αιτήματος Εξεταστικής Επιτροπής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΝΔ αφενός αναζητά συμμάχους στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφετέρου επιδιώκει να προκαλέσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ρίχνοντας το γάντι ακόμη και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.