Ισχυρούς τριγμούς στα θεμέλια της κυβέρνησης προκαλεί η «de facto» στήριξη του πρωθυπουργού στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο με δεκάδες βουλευτές της πλειοψηφίας να έρχονται σε δύσκολη θέση εξαιτίας της πλάτης που καλούνται να βάλουν με την ψήφο της για την Εξεταστική.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και στο ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να βάλει τους βουλευτές του στην πρέσα της αναγκαστικής στήριξης του υπουργού Πάνου Καμμένου, προκαλώντας εσωκομματικές αντιδράσεις.

Έντονες συζητήσεις μάλιστα προκάλεσε και το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου για το κύμα αμφισβήτησης των κεντρικών επιλογών που γίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου για την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών πολιτικού προσώπου, την στιγμή που ίδια η κυβέρνηση έχει τη θετική ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις εξεταστικές που ζήτησε η ίδια. Κεντρικό θέμα συζήτησης στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος είναι η προσπάθεια να λήξει το συντομότερο δυνατόν οποιαδήποτε προσπάθεια να διερευνηθεί ο ρόλος του υπουργού Άμυνας και το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση του Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη.

Ακόμα, το επιχείρημα ότι η «υπόθεση ερευνάται σε δεύτερο βαθμό στη Δικαιοσύνη» δεν αναιρεί τη δυνατότητα που έχει ο πρωθυπουργός αλλά και ο συγκυβερνήτης του να δείξουν ότι δεν βάζουν φρένο στις θεσμικές δυνατότητες που έχουν η χώρα και η κοινοβουλευτική δημοκρατία.