Σκληρή ανακοίνωση για τις σημερινές δηλώσεις της Βασιλικής Θάνου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
«Η κυρία Θάνου ξεκίνησε τη δουλειά της με ιδιαίτερο ζήλο.
Οφείλει, όμως, από τη νέα της θέση, αντί να επιτίθεται σε πρώην συναδέλφους της, να ακούει και να σέβεται τις θέσεις των δικαστικών ενώσεων» αναφέρει η Πειραιώς.
«Είναι υποχρεωμένη να απέχει από κάθε είδους παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Για τη συμπεριφορά της, θα ελέγχεται από τα Κόμματα και την κοινωνία» καταλήγει η ΝΔ.
Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89  η διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης και δικαιοσύνης και σχολιάζοντας την ανακοίνωση των συναδέλφων της, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε: «Δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας».
Στην συνέχεια, ανεβάζοντας την ένταση, επιτέθηκε στο ΔΣ της Ένωσης: «Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».
«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή».