« Δεν λέμε διαφορετικά πράγματα από ότι λέγαμε τον Ιανουάριο απλώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα αναγκαστικό συμβιβασμό τον Ιούλιο. Είχαμε υπερτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ε.Ε , είχαμε υποτιμήσει ότι υπήρχε η βούληση από τους πιο ακραίους κύκλους –αυτούς που εκφράζοντας κυρίως μέσω του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών – να φτάσουν μέχρι την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

« Δεν θεωρώ ότι είπαμε ψέματα. Θεωρώ ότι δώσαμε έναν αγώνα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαμε , ενδεχομένως με πολλές αδυναμίες, και όταν είδαμε ότι αν συνεχίζαμε σε αυτή τη σωστή γραμμή η εναλλακτική θα ήταν η καταστροφή για τη χώρα κάναμε ένα συμβιβασμό» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για τα όσα υποστηρίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «εφάρμοζε την πολιτική μας, δεν εφάρμοζε δική του πολιτική.
«Και προσωπική μου άποψη είναι ότι το πρώτο διάστημα επικοινωνιακά βοήθησε. Το πρόβλημα που είχε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέχεια είναι ότι αποσυνδέθηκε εντελώς από τους άλλους υπουργούς οικονομικών» τόνισε.

Σχετικά με τις πληροφορίες για δημοψήφισμα που θα αφορά συνταγματικές αλλαγές ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:
« Η προσωπική μου σκέψη είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη διαδικασία του άρθρου 110 η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή κατά γράμμα και δεν προβλέπει δημοψήφισμα από τη δυνατότητα του εκλογικού σώματος να τοποθετείτε για πολιτικά ζητήματα, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι και σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση»
Τέλος σε ερώτηση για την εισβολή Ρουβίκωνα στη Βουλή είπε ότι «ο τρόπος που έγινε η διαμαρτυρία με ειρηνικό τρόπο, είναι στο πλαίσιο της συνταγματικής ελευθερίας έκφρασης. Θεωρώ ότι η αστυνομία έπραξε ορθά. Η φρουρά έπρεπε να έχει εξασφαλίσει ότι κανείς δεν μπαίνει στη Βουλή χωρίς έλεγχο»