Την αλλαγή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα σημείωσε με δηλώσεις της στο ρεπορτάζ της Die Welt η Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία μίλησε ως συνιδρύτρια του fashion brand Zeus + Dione και επικεφαλής της ΜΚΟ Endeavor Greece.

«Μετά από οκτώ χρόνιας συλλογικής κατάθλιψης πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, τουλάχιστον εν μέρει. Θα έλεγα ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία», λέει η Μαρέβα Μητσοτάκη, που συμβουλεύει επιχειρηματίες στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «κινητικότητα δεν υπάρχει μόνον στον χώρο των start-up, και η τέχνη αρχίζει να συνέρχεται. Σε παραμελημένες συνοικίες ανοίγουν νέες γκαλερί, εστιατόρια και καφέ».

«Εάν εξέλθουμε τώρα από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι εξαιτίας του Τσίπρα», τόνισε η κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα, η Die Welt επισημαίνει στο ρεπορτάζ της πως «τους πρώτους μήνες του έτους η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά ενώ για όλη τη χρονιά συνολικά αναμένεται ένα συν της τάξης του 2%, το οποίο θα συνιστούσε ουσιαστική μεταβολή. Μεταξύ 2008 και 2013 η οικονομία συρρικνωνόταν κάθε χρόνο, κατά διαστήματα έως και κατά 9%, και μετά ακολούθησε η στασιμότητα».

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, σημείωσε πως αυτό που βελτιώνει το κλίμα, είναι η προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής. «Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2018 και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την οικογενειοκρατία και την υψηλή φορολογική επιβάρυνση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.