Να καλύψει τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις 12 συνομιλίες διάρκειας 21 λεπτών που είχε με τον κατάδικο Μάκη Γιαννουσάκη, επιχειρεί η κυβέρνηση ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφορικά με το αίτημα για εξεταστική που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι δεν θα γίνει εξεταστική -θα την απορρίψει η κυβερνητική πλειοψηφία. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως επιχείρημα το ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει έναν υπουργό να μιλάει με έναν ισοβίτη τον οποίο προτρέπει να πει την αλήθεια και άφησε ανοιχτό να υπάρχει μόνο ένα ηθικό θέμα.

Στην υπόθεση όμως εμπλέκεται και ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης που παρότρυνε τον ισοβίτη να δώσει το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1 ώστε διά της σύνδεσης του με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ να μη γίνει πρωθυπουργός και να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ 10 χρόνια στην εξουσία όπως ακούγεται ο ιπδιος να λέει σε ηχητικά ντοκουμέντα που διέρρευσαν. Επίσης δεν έχουν απαντηθεί ακόμη τα ερωτήματα που αφορούν την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα η οποία επισκέφτηκε τον ισοβίτη στις φυλακές Αυλώνα μεσάνυχτα χωρίς να ακολουθήσει την νόμιμη δικονομική διαδικασία και έφυγε χωρίς να πάρει τελικά κατάθεση.

«Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, μετά και τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, ότι έχω πέσει θύμα εκβιασμού από ένα σύστημα ουσιαστικά παρακράτος» αναφέρει ο ισοβίτης στη νέα αίτησή αποφυλάκισης έκτασης 114 σελίδων που κατέθεσε και την οποία αποκάλυψε η Ελευθερία του Τύπου. Ο Μ.Γιαννουσάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η εισαγγελέας που πήγε να του πάρει κατάθεση μιλούσε στο κινητό της με τον υπουργό Δικαιοσύνης μία ώρα, το οποίο ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε κσι διέψευσε ο κ.Κοντονής.

Η ΝΔ θα κρατήσει ψηλά στην ατζέντα της την υπόθεση Καμμένου. Θεωρεί ότι εγείρει μείζον θέμα πολιτικής ηθικής τάξης και ενδεχομένως και ποινικής και επισημαίνει ότι σε καμία ευρωπαϊκή και άλλη δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να αποκαλυφθεί μία τέτοια υπόθεση χωρίς να υπάρχουν κυβερνητικοί τριγμοί. Αντίθετα η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιχειρήσει να την υποβαθμίσει για να μην σκιάσει την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα από την οποία ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά επικοινωνιακά οφέλη. «Μην υποτιμάτε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη» είχε επισημάνει στον Πιέρ Μοσκοβισί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.