«Αντί να σχολιάζουμε τις ιστορίες άλλων, να δούμε πώς θα γράψουμε εμείς τη δική μας ιστορία» διαμηνύει στα στελέχη της ΝΔ και θέτει ως προτεραιότητά του την επεξεργασία ενός κυβερνητικού προγράμματος που θα δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών και δεν θα αναλίσκεται σε εκθέσεις ιδεών και κοκκορομαχίες.

Σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου έχει συναντήσεις στις 10:30 με τους παραγωγικούς φορείς και στις 13:30 με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα της της Βορείου Ελλάδας. Στις 17:00, θα συναντηθεί με τα Σωματεία των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μας σε μια συμβολική κίνηση να καταδείξει ότι η ΝΔ στηρίζει τις επενδύσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι «νέες μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες» θα χτιστούν πάνω στα πραγματικά ερωτήματα της εποχής όπως τονίζουν κομματικές πηγές. "Θα συζητήσουμε για το αύριο" είναι το μότο του προέδρου της ΝΔ και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτουργεί με όρους του χθες.

Σκληρή ήταν η κριτική του στο άρθρο του πρωθυπουργού στο «Ντοκουμέντο» με το οποίο επιχείρησε τη σύγκριση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το δικό του μέλημα δεν είναι η Ελλάδα του παρελθόντος, του 1980, αλλά του μέλλοντος το 2030. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επανειλημμένα επιδιώκει να «ψαρέψει» ψηφοφόρους υμνώντας πολιτικούς του παρελθόντος προκειμένου να ξεφύγει από τα σημερινά λάθη της διακυβέρνησής του. «Στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ανέφερε. Επικαλέστηκε και τον Μαρξ «είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» τόνισε.

Η Πειραιώς παρακολουθεί τις διεργασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσβλέποντας στην εκλογική ενίσχυση της. Ποντάρει στην προοπτική ενός αξιόπιστου κυβερνητικού εταίρου, την επομένη των εκλογών και προφανώς γι αυτό ενοχλήθηκε από την απόπειρα του διείσδυσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κομματικό χώρο προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους. Οι απώλειες που έχει τον ωθούν να ψαρεύει σε θολά νερά είναι η εκτίμηση της ΝΔ αλλά οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.

«Θέλω να δώσω προοπτική και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταθέτει τη συζήτηση εκεί που πρέπει και εκεί που θέλουν οι πολίτες. Στο σήμερα και στο αύριο. Στα πραγματικά προβλήματα κάθε οικογένειας όπως τονίζει η Πειραιώς.

Υπάρχουν καυτά ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και αποτελούν το διακύβευμα.
Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; «Με τον αλλεργικό στις επενδύσεις και στα ιδιωτικά κεφάλαια ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ που ενθάρρυνε όλες τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική;» επισημαίνουν κομματικές πηγές.

Πως θα μειωθούν οι φόροι; «Με τον ΣΥΡΙΖΑ που το 2016 επιβάρυνε τους Έλληνες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα – μέλος του ΟΟΣΑ ή με τη ΝΔ που έχει ήδη παρουσιάσει ένα δραστικό πρόγραμμα περικοπών 1,3 δις;»

Πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το δημόσιο; «Με τον ΣΥΡΙΖΑ των αυξημένων μετακλητών, της επιστροφής των επιόρκων και της αδράνειας ή με τη ΝΔ που προτείνει αξιολόγηση παντού και αλλαγές προς όφελος του πολίτη;»

Πώς θα φτιάξουμε καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια; «Με τον ΣΥΡΙΖΑ του συγκεντρωτισμού, της ισοπέδωσης και των λαϊκίστικων πειραμάτων; Με το έκτρωμα Γαβρόγλου, που γυρίζει τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. 30 χρόνια πίσω; Ή με τη ΝΔ που θέλει σχολεία και Πανεπιστήμια αυτόνομα ανά εκπαιδευτική μονάδα, ελεύθερα, εξωστρεφή, με αξιολόγηση και τη λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία;»

Πως μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς; "Με τον ιδεοληπτικό ΣΥΡΙΖΑ που χαϊδεύει όσους τα σπάνε ή με τη ΝΔ που έχει ζητήσει ισχυρότερη αστυνόμευση στις γειτονιές και στέλνει ένα σταθερό μήνυμα μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα;"

Η ΝΔ έχει την ιδεολογική της ταυτότητα, τονίζει η Πειραιώς. «Ελευθερία. Αλληλεγγύη. Σεβασμός στους νόμους και στους θεσμούς. Προστασία των πιο αδύναμων. Στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας. Μικρό και λειτουργικό κράτος που σέβεται τους πολίτες του. Έχει τις ιστορικές της αναφορές. Υγιής πατριωτισμός. Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Εθνική συμφιλίωση. Κυρίως, όμως, έχει το βλέμμα της στην επόμενη μέρα και στο πώς θα κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Και αυτό προτείνει στους Έλληνες.»