Την απόφασή του να αλλάξει τον τρόπο επιλογής των στελεχών που θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια και τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε και στην «υπόθεση Τραγάκη» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις επόμενες κινήσεις του.

Ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ο υιός του Ιωάννη Τραγάκη, Παναγιώτης, δείχνοντας έτσι τη θέλησή του να στηρίξει το Μητρώο Στελεχών, που ο ίδιος καθιέρωσε και ενθουσίασε υποστηρικτές και μη του κόμματος, τη μάχη που θέλει να δώσει ενάντια στην αναξιοκρατική επιλογή προσώπων και την οικογενειοκρατία που ευδοκιμούσε στους κόλπους του κόμματος για δεκαετίες.

«Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ανακοίνωση της Πειραιώς για την μη υποψηφιότητα του υιού Τραγάκη σημείωνε πως «δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».

Νωρίτερα, ο παλαιότερος βουλευτής της ΝΔ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τη Σάσα Σταμάτη πως είχε συμφωνήσει για την «οικογενειακή διαδοχή» στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις ερχόμενες εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

«Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης...» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τραγάκης, ο οποίος όπως φαίνεται δεν είχε λάβει οριστική απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θέλει να προλάβει ανάλογες κινήσεις

Η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην περίπτωση Τραγάκη ήταν άμεση, καθώς ανάλογες διεργασίες ενδεχομένως να υπήρξαν και σε άλλες θέσεις και τομείς του κόμματος, ενόψει των εκλογών, όποτε και αν γίνουν.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δείξει προς κάθε κατεύθυνση πως είναι διατεθειμένος να έρθει σε ρήξη με τα πολιτικά τζάκια του κόμματος και πως τίποτα δεν αποφασίζεται ή ανακοινώνεται αν δεν «επικυρωθεί» επισήμως από τα αρμόδια όργανα του κόμματος.