«Όλη η κυβέρνησή μου και οι υπουργοί της Γαλλίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρη την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι έγιναν πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό. «Πρέπει να υπάρχει μία δυνατή Ευρώπη κοντά στις αξίες της. Προτεραιότητα για τη χώρα μου αποτελούν δράσεις για την καταπολέμιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι δύο χώρες μας έχουν κοινή πορεία και πρέπει να επανέλθουμε σε μια ισορροπία στην Ευρώπη. Το κοινό παρελθόν το ξεχνάμε πολλές φορές. Οι χώρες μας είναι πολύ κοντά. Και το μέλλον μας είναι κοινό. Θα πρέπει να επανέλθουμε σε μία ισορροπία στην Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θέλω να χαιρετίσω τις μεταρρυθμίσεις. Αυτές θα πρέπει να ακολουθηθούν από μία συνολική δέσμευση. Έγιναν πολλές θυσίες. Ο λαός έχει πληρώσει υψηλό τίμημα. Απαραίτητη η αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας «γιατί η Ευρώπη οικοδομήθηκε με συνεχείς μεταμορφώσεις και μία σταθερή φιλοδοξία. Πάντα προχώρησε με περισσότερες φιλοδοξίες. Οι μεταρρυθμίσεις που έχετε θεσπίσει δεν θα πρέπει να ξεχαστούν. Ο Πρωθυπουργός σας πάντα ήθελε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ υπήρχαν πιέσεις για το αντίθετο», τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη του ιδίου και του γαλλικού λαού για τα θύματα από τον τυφώνα έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο.