Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Γάλλο πρόεδρο στην Αθήνα και τον κάλεσε να εργαστούν από κοινού για την οριστική έξοδο της Ελλάδας και της Ευρώπης από την κρίση.

«Πιστεύω ότι η σημερινή επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, που έχουν μεγάλες ρίζες σε βάθος χρόνου, τόσο και στις τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει η Ευρώπη από την κρίση. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κρίση είναι και ευρωπαϊκή. Συνεπώς η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος της κρίσης στην Ευρώπη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως είναι σημαντικό για τον ίδιο πως η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Γάλλος πρόεδρος γίνεται στην Αθήνα. «Προσβλέπω στις επαφές μας για την έξοδο από την κρίση, μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειες του λαού σας, είναι ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον».

Ευχαρίστησε τον Α. Τσίπρα για τα συλλυπητήρια για τα θύματα από τον κυκλώνα Ίρμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα μεταβεί στον Άγιο Μαρτίνο. Μην ξεχνάμε ότι οι φυσικές καταστροφές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.