Την ικανοποίησή τους από τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εκφράζουν τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

Συγκεκριμένα, τονίζουν πως η αναγνώριση από τον κ. Μακρόν της ανάγκης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει ο κ. Μακρόν στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, ενώ εκτιμούν πως η στρατηγική Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, επέστησε την προσοχή στη δήλωση Μακρόν ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα και υπογράμμισε την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους. Επίσης, τα στελέχη του Μαξίμου θεωρούν ότι υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των δύο ανδρών στην ευρωπαϊκή τους ατζέντα.

Παράλληλα, την Παρασκευή, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις συζητήσεις με τους επενδυτές και την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών, ούτως ώστε να έχει και «απτά αποτελέσματα» η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας.